Ülkemizde Satışa Sunuluyor: Bundan Daha Ucuz Araç Yok

Ülkemizde Satışa Sunuluyor: Bundan Daha Ucuz Araç Yok

Türkiye'de otomobil fiyatlarının artması sonucu üreticiler yeni arayışlara başladı. Bu konuda ilk hamle Türkiye'de en çok satış yapan markalar arasında yer alan Hyundai'den geldi. Hyundai Türkiye pazarı amacı ile olabildiğince ucuz fiyatlı bir otomobili s

Türkiye'de otomobil fiyatlarının artması sonucu üreticiler yeni arayışlara başladı. Bu konuda ilk hamle Türkiye'de en çok satış yapan markalar arasında yer alan Hyundai'den geldi. Hyundai Türkiye pazarı amacı ile olabildiğince ucuz fiyatlı bir otomobili satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Hyundai Santro'nun ülkemize geleceği tarih ve fiyatı belli oldu.

Otomobil sektöründe yer alan dev isimlerden biri olan Hyundai, Hindistan'a özel olarak ürettiği makul fiyatlı Santro modelini ülkemizde satışa çıkarıyor.

Geçtiğimiz seneye kadar 200 bin TL altına satılan 2. el vasıtalar şimdilerde 350 bin TL'nin üstüne çıkmış durumda.

Sıfır otomobillere baktığımız zaman en ucuz katagorilerin 260 bin TL ve seviyesinde fiyatlardan başladığını belirtelim. Keza kurlarda yaşanan düşüşlere baktığımız zaman otomobil fiyatları hala beklenilen civarlarda değil.

Bu durumda otomobil fiyatlarının düşmesi için tek bir alternatif kalıyor.

Hyundai bağlamında alım gücü düşük ülkelerde satılan Hyundai Santro ülkemizin pazarına girmeye hazırlanıyor.

Hyundai Santro dünya çapında büyük bir üne sahip olmasa da Asya piyasası ve Hindistan'da makul fiyatından ötürü çok yüksek satış rakamlarına ulaşan bir otomobil diyebiliriz.

Özellikleri İle Dikkat Çekiyor

Hyundai Santro 1.1 MPI motora sahip ve Hyundai Santro 5 ileri manuel vitesle karşımıza çıkıyor.

Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Hyundai Santro yoğun bir şekilde Hindistan'da Türk lirası olarak 87 Bin TL'ye gibi bir bedelle satılıyor. Bu otomobilin Türkiye'ye girmesiyle ÖTV ve KDV maliyetleri meydana çıkacak.

Dolayısıyla Hyundai Santro'nun aşağı yukarı 150 - 160 bin TL'Lik satış fiyatı ile pazara girmesi ve büyük ses getirmesi de beklenenler arasında yer alıyor.

Ülkemize Ne Zaman Gelecek?

Bu konu ile ilgili henüz net bir bilgiye sahip olmasak da Hyundai doğrultusundan resmi bir açıklama da bulunmuyor. Ancak 2022 yılı içerisinde bu aracın ülkemizde satışa sunulmasını bekliyoruz.