Türkiye'nin Yeni Elektriklisi: İnegöl'de Üretilecek

Türkiye'nin Yeni Elektriklisi: İnegöl'de Üretilecek

Türkiye'nin yeni elektrikli aracı İnegöl'de üretilecek. Amperino isminde yer alan SUV görünümlü elektrikli aracın marka tescilini alan firma, Temmuz ayı içerisinde altyapı tanıtımı ve elektrikli araç projesinin tanıtımını da yapmayı amaçlıyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyetlerini sürdüren iki firma şehir içinde kısa mesafelerde kullanılmak üzere elektrikli araç üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Amperino ismindeki SUV görünümlü elektrikli aracın marka tescilini alan firma, üretim için geliştirdiği projenin tanıtımını yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İnegöl'de mobilya sektöründe hizmetlerini sürdüren Saloni ve metal sektöründe faaliyet gösteren Erhun Metal, 25 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıkları ortak girişimle şehir içi kısa mesafe kullanımları için elektrikli araç üretimini sürdürecek.

Fabrikada Üretim Devam Edecek

Haluk Özbek ve Yakup Canseven tarafından hazırlanan proje metal işleme ve mobilya mekanizma üretimi yaptıkları fabrikada üretimlerini sürdürecek.

Firmanın yakın ve orta gelecekte üretim planlarında 4 tekerlekli kapalı ve açık elektrikli mini otomobiller, elektrikli go kart araçları, elektrikli engelli arabaları, elektrikli motosiklet ve bisikletler, elektrikli ATV, elektrikli tarım aletleri, elektrikli insanlı drone yer alıyor.

Amperino isminde yer alan SUV görünümlü elektrikli aracın marka tescilini alan firma, Temmuz ayı içerisinde altyapı tanıtımı ve elektrikli araç projesinin tanıtımını da yapmayı amaçlıyor.