Toyota’dan Tamamen Elektrikli SUV Geliyor

Toyota’dan Tamamen Elektrikli SUV Geliyor

Marka tarafından SUV aracın, akıllı tasarım felsefesi ile çok yönlü olacağı ve farklı ürün tiplerine adapte edilebileceği de belirtildi.

Japon otomotiv devi Toyota, Kenshiki Forum’un ikincisini düzenledi. Yakın bir zamanda sunacağı yeni modeller için ipuçları paylaşan otomobil devi, yüzde yüz elektrikle çalışan SUV modelinin ön gösterimini gerçekleştirdi. Yeni e-TNGA platform üzerine yapılacak yüzde 100 elektrikli SUV modelin, yeni platform ile birlikte, Toyota markasının yeni elektrikli modellerinin ilk adımı olacağını da belirtelim.

Ön gösteriminin gerçekleştirildiği modelin ismi henüz açıklanmadı. Marka tarafından SUV aracın, akıllı tasarım felsefesi ile çok yönlü olacağı ve farklı ürün tiplerine adapte edilebileceği de belirtildi. Yeni e-TNGA platformun ise farklı genişlik, uzunluk, dingil mesafesi ve yüksekliği olan araç tiplerine uygulanabileceği açıklandı. Toyota markasının bu sayede yeni model geliştirme zamanlamasını da kısaltacağı kaydedildi.

60 Yeni Elektrikli Model Yolda

Toyota markasının gerçekleştirdiği forumda gelecek için yol haritasını belirlerken, Ar-Ge yatırımlarının yüzde 40’ını geleceğin güç ünitelerinin geliştirilmesinde kullanılacağını belirtti.

2025 yılına kadar 60 yeni veya yenilenmiş elektrik motorlu model sunacağını bildiren marka bu araçların 10 veya daha fazlasının bataryalı elektrikli veya yakıt hücreli olacağının da altı çizildi.

2025 yılında global olarak 5.5 milyon elektrik motorlu satışı planlayan Japon üretici, 2030 yılında ise, yakıt hücreli ve bataryalı elektrikli dahil olmak üzere 1 milyondan fazla sıfır emisyonlu satışı gerçekleştirmeyi de amaçlıyor. Ayrıca, geleceğin enerji kaynağı olarak gösterilen hidrojen için dolum altyapısı ve elektrikli şarj ağı yatırımlarının da destekleneceği de belirtilenler arasında.

Mobilite Çözümleri Sunacak

Toyota, Kenshiki Forum’da KINTO’nun bir mobilite hizmet markası projesinden KINTO Europe ismiyle yeni bir mobilite şirketine dönüştüğünü de sözlerine ekledi. Toyota Motor Europe (TME) ve Toyota Financial Services (TFS) işbirliği ile kurulan KINTO Europe'un, Almanya’da Köln’de konumlandırılacağı, Avrupa genelinde büyüyen mobilite hizmetleri ve ürünlerini yönetecek şirketin Nisan 2021 tarihinde kullanıcı ile buluşacak.

KINTO Europe ile şirketlere, şehirlere ve kişilere özel hazırlanmış araç abonelikleri, araç paylaşımı, araç havuzu ve çoklu çözümler gibi hizmetler sunulacağı da gelen bilgiler arasında.

Advertisement