Toyota C-HR Modelini Sakarya’da Üretecek

Toyota C-HR Modelini Sakarya’da Üretecek

Bilindiği üzere Toyota firmasının ülkemizde Sakarya da fabrikası bulunuyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu fabrikada batarya üretim merkezi kurulacak.

Bilindiği üzere Toyota firmasının ülkemizde Sakarya da fabrikası bulunuyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu fabrikada batarya üretim merkezi kurulacak. Bu gelişmenin yanı sıra Toyota C-HR modelinin de üretiminin bu fabrikada yapılacağı açıklandı.

Toyota Türkiye tarafından yapılan açıklamada, Toyota C-HR modeli ile ilgili değerlendirme yapıldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre C-HR modelinin şarj edilebilir bir yapıda üretileceği ve bu üretimin Sakarya da yer alan fabrikada yapılacağı açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Toyota, ürettiği hibrit araç modellerinde fişli sistem kullanmadı. Şimdiye kadar üretilen hibrit araçlarda Elektrikli motor ve içten yanmalı motor birlikte yer aldı. Fişli hibrit sistemin de yine aynı teknoloji yer alıyor. Tek fark olarak batarya şarj edilmesi için aracı fişe takmak gerekiyor. Böylelikle araç seyir haline geçmeden bataryanın dolumu gerçekleşmiş oluyor. Toyota C-HR’nin eski neslinde otomobilin çalıştırılması ile batarya şarj ediliyordu.

Sakarya fabrikasında Toyota yalnızca C-HR modeli üretimi gerçekleştirmeyecek. Sakarya fabrikasında, batarya üretimi de gerçekleştirilecek. Yıllık hedef olarak 75.000 adet batarya üretilmesi planlanıyor. Bu gelişmeyle birlikte Toyota, ilk kez Avrupa da Sakarya fabrikasında batarya üretimi gerçekleştirecek.

 

C-HR modeli için şirket 317 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım ile birlikte Toyota ülkemizde 2.3 milyar yatırım yapmış olacak. Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin konuyla ilgili; "Bu proje Toyota’nın küresel gücünün bir parçası olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, global anlamda önemli aktörlerinden biri olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. Toyota Türkiye, Sakarya’daki üretim tesislerinde şarj edilebilir hibrit otomobil üretmenin yanı sıra batarya üretim hattı da kurulacak. Batarya üretim hattı, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyecek olup, alanında uzman 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek. Toyota Avrupa organizasyonunda bir ilk olan ve Toyota’nın elektrifikasyon dönüşümünde kritik rol oynayacak olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye batarya üretim hattı, bu alanda yetişmiş nitelikli iş gücü ve know-how ile diğer Toyota fabrikalarının elektrifikasyon dönüşümüne destek vererek, Toyota Avrupa’nın hedeflerine ulaşılmasında önemli bir katkı sağlayacak." ifadelerine yer verdi.