TOGG'dan Önemli Paylaşım

TOGG'dan Önemli Paylaşım

(TOGG) resmi Twitter hesabından yayınladığı görsellerde, üretime hazır bir TOGG gövdesinin üzerinde durulmuş. Tweet içerisine "Tamamı ülkemizde üretilen parçalarla Gebze'de montajı yapılan ilk gövdemiz. Bizi izlemeye devam edin." notu da eklenmiş.

Tesis inşaatı uzun bir zamandır devam eden yerli otomobil projesinden ilk somut görseller paylaşılmaya başlandı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi Twitter hesabından yayınladığı görsellerde, üretime hazır bir TOGG gövdesinin üzerinde durulmuş. Tweet içerisine "Tamamı ülkemizde üretilen parçalarla Gebze'de montajı yapılan ilk gövdemiz. Bizi izlemeye devam edin." notu da eklenmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Paylaşılan görselin çok fazla ipucu içermediğini belirtelim. Yine de SUV modeli ete kemiğe bürünürken görmek bizi umutlandırıyor. Bununla beraber gövdesi üretilen modelin, daha üst donanım paketi olacağını da belirtelim.

TOGG Üretime Başlayacak

Geçtiğimiz günlerde TOGG'un üretileceği tesisten de güzel haberler gelmişti. İnşa sürecindeki ilk yılını tamamlayan tesis, yavaş yavaş üretime başlayacak. Bu gövde de Gebze'deki tesiste montajı yapılan ilk gövde olarak tarihe geçmiş olacak.

2022 yılının ilk günlerinde TOGG'un ilk prototiplerini yollarda görmeyi bekliyoruz. Daha önce gazetecilere konuşan CEO Gürcan Karakaş, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde tesisin tamamlanacağını açıklamıştı. Fakat koronavirüs pandemisinin araya girmesi inşa işlemlerini geciktirdi.

Tesis yılda 175.000 adet otomobil üretme kapasitesine sahip olacak. Bu kapasiteye ulaşıldığında ise istihdam sayısının 4.300 kişiye kadar varacağı açıklandı.

Advertisement