Tesla’da Elektrlikli Sıfır Otomobil Teslimi 2023’e Kaymaya Başladı

Tesla’da Elektrlikli Sıfır Otomobil Teslimi 2023’e Kaymaya Başladı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, global tedarik krizi ve yoğun talepten dolayı sıfır araç teslim tarihlerini ileri tarihe atmaya başladı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, global tedarik krizi ve yoğun talepten dolayı sıfır araç teslim tarihlerini ileri tarihe atmaya başladı.

Tesla, elektrikli araçlara gelen yüksek talebi karşılamak için sürekli olarak fabrika yatırımları gerçekleştiriyor. En son Almanya üretim tesisiyle bu konuda oldukça büyük bir adım atan elektrikli araç üreticisi, buna rağmen siparişlere yetişemiyor. Şu an satışa sunması gereken daha önce tanıtımı yapılmış üç adet otomobili olan Tesla, henüz elindeki mevcut otomobillerin satışlarına yetişemiyor. Hatta ve hatta gelen son bilgiler ışığında firmanın bazı araçları 2023 yılına bırakılmış durumda.

Evet, firmadan siparişi verilen bazı otomobiller için şu an Mart 2023’te teslim edilecek bilgisi veriliyor. Tesla imzalı diğer birçok sıfır otomobilin de 2022 yılının sonunda teslim edileceğini belirtelim. Bunun arkasında ise hem global parça tedariği krizi hem de yüksek talep bulunuyor. Durumların 2022 yılında da çok fazla düzelmesi beklenmiyor.

Elektrikli Tesla Otomobilleri Tedarik Sorunu Dışında Başka Sebeplerdende Etkileniyor

Yurt dışından gelen bilgiler doğrultusunda son haftalarda birçok Tesla Model 3 ve Tesla Model Y sahibi otomobillerini USB-C portları olmadan teslim almakta. Çoğu kişi bunu evine gelip telefonun şarj etmeye çalıştığı zaman fark etmektedir.

Peki neden? Söylendiği kadarıyla firmanın üretim için birçok kalemde yeterince parça tedariği sağlayamıyor. Bundan dolayı otomobiller eksik parçayla banttan indiriliyor ve satın alan vatandaşlara bilgi verilmeden teslim ediliyor. Araçların sahipleri özellikle buna çok kızıyor.

Durumu fark edip Tesla teknik servislerine başvuran Tesla sahipleri ise;

Parçalar elimize ulaştığı zaman haber vereceğiz.” şeklinde bir yanıt buluyor. Yani parası tam olarak verilerek satın alınan Tesla Model 3 ve Tesla Model Y araçların eksik USB-C portları için tüketicilerin belirsiz bir süre daha beklemesi gerekmektedir. Bu gerçekten kabul edilebilir bir durum değil.

Ayrıca haklı olarak burada en çok sorulan sorulardan bir tanesi de şöyle:

Araçlarda acaba sahiplerinden habersiz başka hangi parçalar eksik?” Bu sorunun cevabı hayati önem taşıyabileceği gibi aynı zamanda da çok ürkütücü görünüyor. En azından kullanıcıların durum hakkında kendilerine açık bir bildirim yapılması gerektiğini ve bunda sonuna kadar haklı olduklarını belirtmeliyiz.

Advertisement