Suzuki'den Uçan Otomobil Üretecek

Suzuki'den Uçan Otomobil Üretecek

Japon otomotiv devi eVTOL şirketi SkyDrive, Osaka World Expo’da tanıtacağı uçan araba projesi için Suzuki ile anlaşma sağladıklarını paylaştı. Kompakt tasarıma sahip olacağı ifade edilen model için Suzuki ile ortaklığa giden şirket, üretime 2025 yılında b

Suzuki, uçan Otomobiller ismi ile de anılan elektrikli VTOL uçaklarını geliştirmek ve ticarileştirmek için Japon firması SkyDrive ile ortaklığa imza attı.

Japon otomotiv devi eVTOL şirketi SkyDrive, Osaka World Expo’da tanıtacağı uçan araba projesi için Suzuki ile anlaşma sağladıklarını paylaştı. Kompakt tasarıma sahip olacağı ifade edilen model için Suzuki ile ortaklığa giden şirket, üretime 2025 yılında başlamayı hedefliyor.

Ortaklık ile ilgili açıklama yapan Suzuki, “Ar-ge, üretim ve seri üretim sistemlerinin planlanması için çalışmalara başladık. İlk olarak Hindistan’a odaklanarak denizaşırı pazarların geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Karbon nötr felsefesi ile çıktığımız yolda SkyDrive ortaklığıyla emin adımlarla devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ağırlıklı olarak otomotiv, motosiklet, denizcilik ve  motor sektöründe faaliyetlerini sürdüren Suzuki, yeni bir sektöre giriş yaptı. Yalnızca otomobil üretiminde 2017 yılında dünyanın en büyük 11. şirketi olan Suzuki, elektrikli araç pazarına geç de olsa giriş yaptı.

Dizayn edilen araç, 8 pervaneli bir koaksiyel multikopter gövdesini üzerinde barındıracak. Maksimum 500 kg kalkış ağırlığını destekleyecek model, 500 metre irtifaya çıkabilecek. 20 ile 30 dakika arasında uçuş süresi sunacağı belirtilen aracın maksimum hızı ise 100 km/s olarak karşımıza çıkacak.

Advertisement