Ford’dan Türkiye Hamlesi! Batarya Fabrikası Kuracak

Ford’dan Türkiye Hamlesi! Batarya Fabrikası Kuracak

ABD'li otomobil devi, ülkemizde batarya alanında üretim yapmaya hazrılanıyor. Ford Avrupa Başkanı Rowley, "Her şey değişiyor" ifadelerini kullandı.

ABD'li otomobil devi, ülkemizde batarya alanında üretim yapmaya hazrılanıyor. Ford Avrupa Başkanı Rowley, "Her şey değişiyor" ifadelerini kullandı.

Ford Ülkemize Yatırım Yapacak

Otomobil alanında yaşanan atılım sonrası yabancı yatırımcıların gözü bir kez daha ülkemizin üzerinde. Otomobil üreticisi Ford, kritik bir karara imza attı.

Financial Times’ta yer alan habere göre Ford, Türkiye'de batarya fabrikası kuracak.

Haberin detayına baktığımız zaman "ABD'li otomobil üreticisi Ford, Almanya'daki yatırımlarını ikiye katlayarak ve Türkiye'de bir batarya fabrikası kurarak Avrupa'daki elektrik hedeflerini genişletecek." İfadelerine yer verildiğini görüyoruz.

Bu bağlamda ülkemizde üretilen ticari araçlar için batarya üretimi de gerçekleştirilecek.

Elektrikli Araçlar İçin Hedef 2035!

Şirket tarafından yürütülen işlerin batarya ile çalışan araçlara ve motorlu modellere ayrılması sonrası geldiği belirtildi.

Yeni planlamaya göre, 2035 yılına kadar her modelin tamamen elektrikli hale getirilmesi amaçlanıyor.

"Her Şey Değişiyor"

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, "Her şey değişiyor, her şey dönüşecek ve bu çok fazla değişiklik getiriyor. Avrupa'da toplumun talep ettiği şeyin bu olduğunu düşünüyoruz." şeklinde görüş bildirdi.

Şirket, 2026'dan sonra Avrupa'da her yıl yaklaşık 600 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Avrupa'da Ford markasına ait bataryalı tek binek otomobil model olan ve Meksika'dan ithal edilen Mustang Mach-E olduğunu biliyoruz. Ancak 2023 sonrasında kıtada 7 yeni elektrikli model  yer alacağını belirtelim.

Ford markasının bu adımı Türkiye'de üretilen Transit Custom ve Almanya'daki Köln fabrikasında yapılacak yeni bir küçük spor arazi aracı ile devam edecek.

Advertisement