Samsung'dan Volkswagen'e 5G Desteği Geldi

Samsung'dan Volkswagen'e 5G Desteği Geldi

Güney Koreli Samsung, Alman otomotiv şirketi Volkswagen'in araçlarına 5G desteği sunmak için anlaştı.

Güney Koreli Samsung, Alman otomotiv şirketi Volkswagen'in araçlarına 5G desteği sunmak için anlaştı.

Son dönemlerde teknolojinin oldukça gelişmesi ile artık otomobiller birer teknolojik cihazlara dönüşmeye başladı. Özellikle elektrikli otomobillerde kullanılan çeşitli otomatik pilot yazılımları, sensörler ve internet bağlantıları bunun en büyük örneği olarak göze çarpıyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, aynı zamanda en büyük çip üreticileri arasında yer alıyor.

Volkswagen Markasına Çip Tedariği Sağlayacak

Otomobil kategorisine sağlam bir giriş yapmak için birkaç yıl önce dev otomobil parçası üreticisi Harman International'ı satın alan Güney Koreli otomotiv devi şimdi de Volkswagen'e otomobil çipleri tedarik edeceğini paylaştı.

Volkswagen otomobillerindeki bilgi-eğlence ünitelerinde kullanılacak 5G çip seti, kullanıcıların hareket halindeyken videoları indirmelerine ve yayınlamalarına olanak sağlayacak.

Samsung'un bağlantılı otomobillerdeki ekranları ve kameraları kontrol eden üçüncü çipi de Volkswagen modellerinde yer alıyor.

Dört adede kadar yüksek çözünürlüklü ekranı ve on iki kamerayı işleme kapasitesine sahip olan bu çip, Araç İçi Uygulama Sunucusu (ICAS) 3.1 olarak isimlendirilen yüksek performanslı bilgisayarlarda kullanılıyor.

Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesi ile beraber, gelecekte otomobil devlerinin teknoloji şirketleriyle daha fazla iş birliği yapması da amaçlanıyor.

Advertisement