Rolls-Royce, 2022 Yılında Türkiye’de Satış Rekoru Kırmayı Başardı

Rolls-Royce, 2022 Yılında Türkiye’de Satış Rekoru Kırmayı Başardı

2022 yılını dünya çapında satış rekoru kırarak kapatan Rolls-Royce ülkemizde de aynı başarıyı yakaladı.

2022 yılını dünya çapında satış rekoru kırarak kapatan Rolls-Royce ülkemizde de aynı başarıyı yakaladı. 2021 yılında araç satışında ciddi bir artış gösteren şirket, 2022 yılında otomotiv sektöründe yaşanan krize rağmen araç satışında artış göstermeyi başardı. Rolls-Royce 2022 yılında rekor araç satışına ulaştı. Marka, 2022 yılında tarihinde ilk kez 6.021 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Rolls-Royce’un ilk SUV kasa tipindeki modeli olan Cullinan modeli en çok satış gerçekleştirilen modeli oldu. Ghost modeli ise ikinci sırada bulunuyor. Dünya çapında önemli araç satışı adetine ulaşan marka ülkemizde de önemli sayıda satış gerçekleştirdi.  Marka tarafından organize edilen bir etkinlikte Türkiye de kaç adet Rolls-Royce satışı yapıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre Rolls-Royce 2022 yılında ülkemizde 100 adet üzeri araç satışı gerçekleştirdi.

     

Rolls-Royce, diğer otomobil üreticileri gibi elektrifikasyon süreci için 7 yıl sürecek önemli bir değişime hazırlanıyor. Bu kapsamda şirket ilk elektrikli otomobil modeli olan Spectre modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Ayrıca şirket kullanıcılarla olan iletişiminde önemli bir yere sahip olan satış merkezlerine yeni bir vizyon getirmek istiyor. Satış merkezleri genç kullanıcılara hitap edecek şekilde düzenlenecek. Rolls-Royce yapacağı bu değişikliğe dünyadaki bazı satış merkezlerinde başladı. Türkiye de İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan satış noktasının da kısa süre sonra bu değişikliğe ayak uyduracağı açıklandı. Rolls-Royce 2023 yılı bitmeden bu satış noktasının yenilenmiş hali ile karşımıza çıkmasını hedefliyor.

Rolls-Royce yöneticileri organize edilen etkinlikte gelecek planlarından bahsetti. Yöneticiler tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı için de beklentilerin çok üzerinde araç talebi oluştu. Bu talep doğrultusunda 2023 yılında teslim edilecek araç kotası dolmuş oldu. Böylelikle 2024 yılı için teslimatların siparişi alınmaya başlandı.

     

Rolls-Royce artan bu talep doğrultusunda Goodwood’da bulunan üretim fabrikasına 150 yeni personel aldı. Rolls-Royce’un ilk elektrikli otomobili olan Spectre modeline olan talep de artmış durumda. Markanın ilk elektrikli otomobili olan Spectre modelinin ilk teslimatları 2023 yılının son çeyreğinde yapılacak. Şirket, 2030 yılı itibariyle sadece elektrikli araç üretimi yapacak.

Advertisement