Renault'tan Uçan Otomobil Projesi

Renault'tan Uçan Otomobil Projesi

Renault 1961 ve 1992 yılları arasında 8 milyon adedin üzerinde Satışı gerçekleştirilen 4L modeli, firmanın en başarılı modelleri arasına adını yazdırmıştı. Renault, 4L modelinin 60. yıldönümünü kutlamak amacıyla işlerini TheArsenale ile birlikte yürüttü.

Renault 1961 ve 1992 yılları arasında 8 milyon adedin üzerinde Satışı gerçekleştirilen 4L modeli, firmanın en başarılı modelleri arasına adını yazdırmıştı. Renault, 4L modelinin 60. yıldönümünü kutlamak amacıyla işlerini TheArsenale ile birlikte yürüttü. Renault 4L modelinin önümüzdeki senelerde nasıl bir araç olabileceği fikrini hayata geçirdi.

Projenin sonucunda ise 4 pervaneli uçan bir araba ortaya çıktı ve Air4 ismi verildi. Bu projede aracın gövdesinin tamamıyla karbon fiberden kaplandı ve gereken hafiflikte tasarlandı.

Uçan Otomobilin tasarımı orijinal 4L'e bakarak yumuşak hatlı ve kıvrımlı görünüm kazandı. Retro tasarım detaylarının otomobilde yer alması da araca güzel bir ahenk kattığını söyleyebiliriz. Bunun beraberinde araçta bir otomobile benzer şekilde ön ve arka aydınlatma elemanları da yer alıyor.

Renault Air4 uçuş ve havalanmasını aracın 4 köşesindeki yerlere yerleştirilen rotor'lar sağlıyor. Otomobilin teknik detaylarında ise 90.000 mAh kapasiteli bataryalar bulunuyor. 94 km/s hıza kadar çıkabilen otomobilin uçuş yüksekliği ise 700 metre.

29 Kasım tarihinde Champs Elysees adlı etkinlikte Paris'te sergilenmesi beklenen Renault Air4 adlı bu uçan otomobil projesi için çalışmalarını sürdürüyor. Renault 4L'in diğer versiyonlarını da etkinlikte sergileyecek. Air4 gelecek zaman içerisinde ABD'de çeşitli şehirlerde tanıtılacak.

Advertisement