Red Bull'dan 1.100 Beygir Güç Üretebilen Hiper Otomobil Geliyor

Red Bull'dan 1.100 Beygir Güç Üretebilen Hiper Otomobil Geliyor

​​​​​​​Hiper otomobil dünyasının en yeni üyesi Red Bull Advanced Technologies oldu. Red Bull Racing ekibi, Mercedes-AMG One ve Aston Martin Valkyrie gibi modeller ile yarışmaya kararlı görünüyor.

Hiper otomobil dünyasının en yeni üyesi Red Bull Advanced Technologies oldu. Red Bull Racing ekibi, Mercedes-AMG One ve Aston Martin Valkyrie gibi modeller ile yarışmaya kararlı görünüyor. Modelin elektrik gücü kullanacağını ve F1 efsanesi Adrian Newey tarafından tasarlanacağı da belirtelim.

Henüz yalnızca ufak bir teaser görüntüsü paylaşılan model, teknik özellikleri il göz kamaştırıyor. RB17 hiper otomobilin motoru, çift turbolu bir V8 motor ile karşımıza çıkıyor. Hibrit destekli olacak motorun toplamda 1.100 beygir güç üreteceği açıklandı.

2025 yılından itibaren üretime geçecek modelden yılda yalnızca 15 adet üretim yapılacak. Toplamda ise 50 adet üretilecek olan RB17'nin, 5 milyon pound gibi el yakan bir fiyat etiketine sahip olacağını da belirtelim. İki koltuktan oluşacak otomobilin sokağa çıkabileceğini de söyleyelim.

Autocar'a konuşan Adrian Newey, RB17'nin 2020 yılı sonu itibariyle tasarlandığını ifade ediyor. Modelin sürücüsüz ağırlığı ise sadece 900 kilogram olacağını söyleyelim. Her ne kadar açıklanmamış olsa da modelin F1 teknolojisi kullanacağını bekliyoruz.