R8, Audi'nin Şimdiye Kadar Ürettiği En Güçlü Model Olacak

R8, Audi'nin Şimdiye Kadar Ürettiği En Güçlü Model Olacak

​​​​​​​Audi, şimdiye kadar 100 adetten daha az R8 e-Tron modeli satışı gerçekleştirdi ve bir sene sonra elektrikli spor otomobilin üretimini sonlandırdı. Bu aracın satışı 1 milyon euroluk fiyat ile yapılmıştı.

Audi, şimdiye kadar 100 adetten daha az R8 e-Tron modeli satışı gerçekleştirdi ve bir sene sonra elektrikli spor otomobilin üretimini sonlandırdı. Bu aracın satışı 1 milyon euroluk fiyat ile yapılmıştı.

Audi, halihazırda üretilen yeni R8 için bir V10 motor opsiyonunu düşünmüş ve bunu zaten gerçekleştirmişlerdi. Ayrıca bu V10 motorun teknik olarak, üretilen R8 e-Tron modeline kıyasla çok daha güçlü olduğunu söyleyelim.

Audi’nin merkezi Ingolstadt’tan gelen bilgilere göre, yeni R8 modeli iki kapılı olacak ve coupe görünümünü değiştirmeyecek, fakat otomobilin başka bir model ismi ile geleceği konuşuluyor. Beklentilere göre, üretilen yeni R8 modeli, şimdiye kadar üretilen en güçlü Audi olması bekleniyor.

Otomobilin üretiminin ise şu anda benzinle çalışan R8’in üretildiği, Almanya’nın Bölliinger Höfe şehrinde bulunan aynı fabrikada yapılması planlanıyor.

Otomobilin kullanacağı platform ile ilgili de ilginç dedikodular bulunuyor. Bu dedikoduların hepsinin ucu eninde sonunda Porsche’ye çıktığını görüyoruz. Yeni nesil Taycan ve e-Tron GT’nin de üretildiği SSP Sport mimarisi aynı zamanda yeni nesil Porsche 718 Boxster ve Cayman modellerinin elektrikli versiyonlarının üretileceği bir mimari olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanacağı platform ne olursa olsun, yeni Audi spor otomobilinin 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlıyor. Aracın, 637 beygirlik Audi e-Tron GT’den daha fazla güce sahip olması bekleniyor.