Porsche Halka Arza Hazırlanıyor

 Porsche Halka Arza Hazırlanıyor

​​​​​​​Alman otomobil üreticisi Porsche, hisselerinin yüzde 25'ini halka açmaya hazırlanıyor. Bu arz ile birlikte şirketin değerinin 85 milyar euroya çıkması beklenirken, bu Almanya'da şimdiye kadar yapılmış en büyük halka arzı olarak tarihe geçecek.

Alman otomobil üreticisi porsche, hisselerinin yüzde 25'ini halka açmaya hazırlanıyor. Bu arz ile birlikte şirketin değerinin 85 milyar euroya çıkması beklenirken, bu Almanya'da şimdiye kadar yapılmış en büyük halka arzı olarak tarihe geçecek.

Dünkü Volkswagen'in Genel Kurulu toplantısının ardından Alman otomobil üreticisi Porsche, hisselerinin yüzde 25’ini Frankfurt Menkul Kıymetler Borsasına listelemek için ilk halka arz duyurusunu paylaştı.

Halka arzın Eylül ayının sonu veya Ekim ayının başı olması planlanıyor. Sermaye piyasası koşullarına bağlı olarak yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Porsche CEO'su Oliver Blume, "Volkswagen Denetleme Kurulu'nun Porsche AG'nin halka arzı lehine kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu Porsche için tarihi bir an. Dünyanın en başarılı spor otomobil üreticilerinden biri olan Porsche’nin halka arzı bizim için yeni bir sayfa demek" ifadelerini kullandı.

Halka arz edilecek hisse senetlerinin yönetim kurulunu seçmek gibi işlerde, şirkette söz sahibi olmayacağı söyleyelim.

Halka arzıyla birlikte şirketin değerinin 65 milyar euro ila 85 milyar euro arasına çıkması bekleniyor. 85 milyar euroluk üst sınır gerçekleşirse bunun Almanya tarihindeki en büyük halka arz olacağı ifade ediliyor. Bu aynı zamanda Avrupa'da 1999 yılından beri gerçekleşen en büyük halka arz olacak

Advertisement