Peugeot, Türkiye'de Satış Rakamlarını Yükseltiyor

Peugeot, Türkiye'de Satış Rakamlarını Yükseltiyor

Geçtiğimiz aylarda Peugeot 408 modelini Türkiye’de satışa çıkaran Fransız otomobil üreticisi Peugeot, araç satış adetlerini artırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Peugeot 408 modelini Türkiye’de satışa çıkaran Fransız otomobil üreticisi Peugeot, araç satış adetlerini artırmaya devam ediyor. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Peugeot’un araç satış rakamları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Peugeot, 2023 yılının mart ayında toplam pazarda 8.857 adet satış geçekleştirmiş ve pazarda yüzde 8.5 oranında pay elde etmişti. Peugeot elde ettiği bu başarı ile Türkiye’de en fazla satış yapan 3. Marka olarak kayıtlara geçti.

Peugeot 2023 yılının ilk üç ayında 18.194 adet satış gerçekleştirdi. Marka bu satış adeti ile pazarda yüzde 7.7 oranında paya sahip olarak, en çok satılan 4. marka olmayı başardı.

SUV gövde tipindeki modeli Peugeot 408 ise lansman döneminde 968 adet satış gerçekleştirdi. Yapılan bu satış ile C-SUV kategorisinde yüzde 6.1 oranında paya ulaştı. Model elde ettiği bu başarı ile markanın hedefi olan SUV kategorisinde birinci sırada yer alma hedefinde önemli bir model olacağını ispatlamış oldu. Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 5008 ve Peugeot 408 modelleri ile SUV kategorisinde ilk üç ayda marka 10.500 adet satış ile yüzde 14.6 oranında paya sahip oldu.

2023 yılı hedefleri hakkında açıklama yapan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu; “Bu Peugeot markası için çok önem arz ediyor. Zira bu sonucu elde etmeyi başarırsak Peugeot markasının Türkiye tarihindeki rekor satışına imza atmış olacağız. Bu 57.00 adetlik hedef satışımızın yüzde 54’ünün yani 30.500 adedinin SUV modellerimiz olmasını hedefliyoruz. Burada 408’in bir başka önemli görevi var. Bu sene Peugeot olarak Türkiye’de SUV pazarının tekrar lider markası olmayı hedefliyoruz. Yeni 408 de bu liderlik hedefine giden yolda gücümüze güç katacak.” ifadelerine yer verdi.

Hafif ticari araç kategorisi hedeflerini de açıklayan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu; “Bununla birlikte yılı yaklaşık 16.000 adetlik hafif ticari araç satışıyla tamamlamayı arzuluyoruz. 2022 yılını hafif ticari araçlarda 6’ncı sırada kapattık. Bu sene ise pazarın bu bölümünde yüzde 9’luk bir pazar payı hedefliyoruz ki bu sonuç bizi hafif ticari araç pazarında 3’üncü sıraya çıkartacaktır. Peugeot olarak mutlak hedefimiz iki yerli üreticinin hemen arkasından ticari araçta 3’üncü marka olmak.” ifadelerine yer verdi.

Advertisement