Oyak Renault ve Karsan İşbirliği Sürüyor

Oyak Renault ve Karsan İşbirliği Sürüyor

Karsan ve Oyak Renault arasında yapılan işbirliği ile 5 yıl boyunca Megane Sedan modeli üretilecek. Bu iki şirket arasında yapılan anlaşma ile

Bilindiği gibi Karsan, çevreye duyarlı ve yüksek teknoloji sahibi toplu taşıma araçlarına yatırım yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda yatırımlarını sürdüren firma bir yandan da önde gelen markaların modellerini üretmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karsan ve Oyak Renault 2022 sonunda geçerli olmak üzere Megane Sedan modeli için 5 yıllık anlaşmaya imza attı. Bu iki dev arasında yapılan iş birliği ile yıllık 55.000 adet araç üretilmesi bekleniyor. Yapılan anlaşma ile proje süresinde Oyak Renault adına 210 milyon TL yatırım yapılacak. Karsan, üretilen araç başına gelir sağlayacak. Bu anlaşmanın 800 civarında çalışana olan katkısını da göz ardı edemeyiz.

"Toplu Taşıma Araçlarını Yüzde 100 Elektrikli ve Otonom Olarak Geliştiriyoruz."

Karsan CEO’su Okan Baş, “Bir yandan, markamıza ait toplu taşıma araçlarını yüzde 100 elektrikli ve otonom olarak geliştiriyoruz. Bu araçları başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok farklı noktasına ihraç ediyoruz. Bu kapsamda, Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği kapsamında Renault Megane Sedan modeli üretim kapasitemizin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.” İfadelerini kullandı. Elektrikli araç yatırımlarına 2021 yılında da devam ettiklerini belirten Okan Baş, yakın zamanda tanıtımına hazırlandıkları 12 metre boyutundaki yüzde 100 elektrikli otobüsün üretimine başlandığını da belirtti.

Bugün Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği sayesinde, üretim yelpazemize binek otomobil de ekleniyor. Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan’ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu güçlü iş birliği, uluslararası otomotiv firmalarının hem ülkemize olan yatırım kararlılığını hem de Karsan’ın üretim yetkinliği ve becerisine olan güvenini açıkça bir kez daha gösteriyor. Ayrıca, bugüne kadar ticari araçta uzmanlaşmış olan şirketimizin Oyak Renault için bir binek otomobil üretecek olması da esnek ve çevik üretim kabiliyetimizi kanıtlıyor” değerlendirmesinde bulundu. Karsan olarak elektrikli araç tarafında yaptığımız yatırımlar 2021 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Kısa süre içerisinde 12 ve 18 metre boyutlarında tamamen elektrikli yeni araçlarımızı yollarla buluşturacağız. Bu kapsamda, 12 metrelik yüzde 100 elektrikli modelimizin üretimine ise başladık. Çok yakında resmen tanıtımını yapmak için gün sayıyoruz.” şeklinde sözlerine devam etti.