Otonom Araçlarda Direksiyon Zorunluluğu Kalkıyor

Otonom Araçlarda Direksiyon Zorunluluğu Kalkıyor

ABD'deki yasal düzenleyiciler, otonom araçlar için direksiyon veya pedal bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Söz konusu düzenleme General Motors'un konuya ilişkin izin talebinden yaklaşık 1 ay sonra hayata geçti.

ABD'deki yasal düzenleyiciler, otonom araçlar için direksiyon veya pedal bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Söz konusu düzenleme General Motors'un konuya ilişkin izin talebinden yaklaşık 1 ay sonra hayata geçti.

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), otonom araçlarda direksiyon veya pedal bulundurma zorunluluğunu yürürlükten kaldırdığını belirtti. General Motors, kısa bir süre önce otonom sürüş departmanı Cruise'un Cruise Origin isimli otonom aracını direksiyon bulundurmadan üretebilmek için NHTSA'dan izin istemişti. Söz konusu hamle, General Motors'un izin talebinden yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşti.

Motor Authority tarafından aktarılan haberde ABD'deki araçların, insan kontrolü altında kullanılmasını gerektiren önceki madde düzenlendi. Ancak yeni kuralda, otonom araçların mevcut binek araçlarla aynı düzeyde yüksek yolcu korumasını sağlamaya devam etmesi gerektiği de belirtildi.

Tesla Araçlardan Direksiyon Simidini Çıkaracak

Bir başka yönüyle Cruise Origin, direksiyon ve pedal bulundurmayan elektrikli bir otonom yolcu aracı olma özelliğine sahip. 2022 yılı sonlarına doğru Detroitte'ki General Motors fabrikasında üretimine başlanılması planlanan aracın teslimatlarının, 2023 yılında başlayacağını da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk'ın 2019 yılında gerçekleştirilen bir programda yasal düzenleyiciler konuyla ilgili bir sıkıntı görmediği taktirde Tesla'nın araçlardan direksiyon simidini çıkarma olasılığının yüzde 100 olduğunu da belirtti.