Otomotiv Devleri Elektrikliye Yöneldi

Otomotiv Devleri Elektrikliye Yöneldi

Tesla ve Volkswagen, daha uygun fiyatlarla satılabilen elektrikli araçlara oldukça mesai harcıyor. Söz konusu araçların ABD fiyatı 25 ila 30 bin dolar bandında seyredecek. Bu fiyat aralığı ile elektrikli otomobilleri daha geniş kitlelere ulaştırmak amaçla

Tesla ve Volkswagen, daha uygun fiyatlarla satılabilen elektrikli araçlara oldukça mesai harcıyor. Söz konusu araçların ABD fiyatı 25 ila 30 bin dolar bandında seyredecek. Bu fiyat aralığı ile elektrikli otomobilleri daha geniş kitlelere ulaştırmak amaçlanıyor.

Birçok Otomobil Markası Üretimi İçin Mesai Harcıyor

Elektrikli otomobiller son zamanlarda oldukça fazla kitleye ulaştı. Birçok otomobil devi elektrikli otomobil üretimi için oldukça mesai harcıyor.

Alman otomobil devi Volkswagen'in elektrikli otomobil üretimine yöneleceği biliniyordu. Yeni bir iddiaya göre Volkswagen ve Tesla, 'uygun fiyatlı' elektrikli otomobiller için yarışa girdi.

Battery Day Herkes Tarafından Merak Ediliyor

Tesla CEO'su Elon Musk, Eylül ayı içerisinde düzenlenen 'Battery Day' isimli bir etkinlikte Tesla markasının 3 yıl içerisinde 25 bin dolardan piyasaya sürülecek tam otonom bir araba üreteceğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Üretilecek yeni nesil elektrikli otomobillerin tahmini 25 bin-30 bin dolar arası bir etikete sahip olacağı belirtildi. Öyle ki her iki firma tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Tesla ve Volkswagen markasının uygun fiyatlı elektrikli araçlarının 2024 veya 2025 yıllarında yollarda olacağı söyleniyor.

Advertisement