Otomobilde Yeminli İmzalı Satış Dönemi Başladı

Otomobilde Yeminli İmzalı Satış Dönemi Başladı

Otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları engellemek adına otomotiv firmaları farklı yöntemlere başvuruyor. Son zamanlarda firmalar müşterilerine otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapıyor.

Otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları engellemek adına otomotiv firmaları farklı yöntemlere başvuruyor. Son zamanlarda firmalar müşterilerine otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapıyor.

Türkiye otomotiv piyasasında dengeleri bozan 'al-sat'çıları önlemek ve yüksek fiyat artışlarına engel olmak amacıyla yeni bir çözüm geliştirdi. Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobilin, yüksek fiyatla elden çıkarılmasını engellemek diyebiliriz.

Bazı otomotiv firmaları otomobil satın alan müşterilerle, otomobili hemen satmayacağına yönelik yeminli sözleşme yapıyor. Bunun amacı satın aldığı sıfır kilometre otomobili, yüksek fiyatla elinden çıkaran 'al-sat'çılara engel olmak ve otomobil ticareti yapanların değil, bireysel müşterilerin otomobil almasını sağlamak diyebiliriz. Bu sayede İkinci el otomobil piyasasındaki fiyatların yükselmesini durdurmak amaçlanıyor.

'Al-sat'çılar lansman döneminde özel fiyatla bayiden aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek fiyatla satıyor. Bayilerdeki liste fiyatı ile galeri fiyatları arasında 30-50 bin TL'ye varan farklar yer alıyor. Birkaç firmada başlayan imzalı satış işleminin, diğer firmalar arasında da popüler hale gelmesini bekliyoruz.

Kara Liste Uygulaması Var Diyebiliriz

otomotiv sektörü 'al-sat' işinin önüne geçmek için kara liste uygulamasına başladı. İhtiyacı için otomobil satın alan gerçek müşteriyle 'al-sat'çıları birbirinden ayırt edilebilmesi açısından önemli bir yer taşıyor.

Siz de sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir, size uygun araca sahip olabilirsiniz.

Advertisement