Nikola'nın CEO'sundan Kafaları Bulandıran Hisse Satışları

Nikola'nın CEO'sundan Kafaları Bulandıran Hisse Satışları

Nikola, ilginç iddiaları ile çalkantıda. Hindenburg Research araştırma şirketinin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Nikola'yı "dolandırıcılık" suçlaması ile belirtmesi, EV dünyasını derinden sarsan bir olay haline gelmişti.

Bundan iki yıl öncesinde "Tesla Katili" olarak tanıdığımız Nikola, ilginç iddiaları ile çalkantıda. Hindenburg Research araştırma şirketinin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Nikola'yı "dolandırıcılık" suçlaması ile belirtmesi, EV dünyasını derinden sarsan bir olay haline gelmişti. Aynı iddialar doğrultusunda Nikola'nın modellerin hiçbirinin çalışmadığını ve düşünülen projelerin hiçbirinin bir yol kat etmediğini belirtelim.

İşte o günden sonra hiçbir şekilde kendisini toparlama fırsatı yakalayamayan Nikola Motors'un patronu Trevor Milton, çeşitli suçlamaların odağı haline geldi. Çünkü Milton, iddialardan sonra tam olarak 11.7 milyon hisse satışı yapmış. Yapılan açıklamalar doğrultusunda Milton, Ağustostan beri sadece iki kez hisse satışı yaptığı söylenmekte.

Bu satışı gerçekleştirilen hisse satışlarının kapsamının bir hayli büyük olduğunu da söyleyelim. Nikola Motors’un sahibi ilk satışını Ağustos ayında gerçekleştirmiş ve bu tarih çok çok önemli ki Ağustos ayında Milton dolandırıcılık iddianamesiyle mahkemede yargılanmış ve suçsuz olduğuna kanaat getirilmişti. Bu satışlardan tam olarak 153 milyon dolar gelir elde etmiş olan Milton, geçtiğimiz salı günü 131 milyon dolarlık bir satışa imza atarak toplam olarak 284 milyon dolar elde etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu satışların oldukça kafa karıştırıcı olduğunu söyleyebiliriz. Her fırsatta şirketinin hileye karışmadığını açıklayan Milton, 2020 Eylül ayında şirketin CEO görevinden çekilmişti ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından araştırmalara alınmıştı.

Advertisement