Mercedes, Türkiye’de Elektrikli Araç Satışlarını Arttırdı

Mercedes, Türkiye’de Elektrikli Araç Satışlarını Arttırdı

​​​​​​​Mercedes elektrifikasyon sürecine geçişte en hızlı gelişim gösteren otomotiv şirketlerinden birisi.

Mercedes elektrifikasyon sürecine geçişte en hızlı gelişim gösteren otomotiv şirketlerinden birisi. Türkiye’de ürün gamı geniş olan şirketin elektrikli araç ürün gamı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Mercedes, EQC modeli ile birlikte kısa bir süre zarfında geniş bir elektrikli araç ürün gamına ulaşmayı başardı. Mercedes, ürün gamını geliştirmesi ile birlikte elektrikli otomobil satış adetlerini de ciddi oranda arttırdı. Mercedes, Türkiye’de 2022 yılında 4 yeni EQ modelini satışa çıkardı. Şirket 2022 yılında toplam 1.559 adet elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Bu satış adeti ile 2022 yılında 2021 yılına göre yüzde 365 oranında artış yaşandı. Mercedes 2022 yılında yakaladığı bu başarı ile Türkiye pazarında satışı yapılan her beş elektrikli araçtan birini satmayı başardı.  

Mercedes, binek araç satışlarını 2022 yılında 2021 yılına göre yüzde 21.2 oranında arttırdı. Bu artış sonucu şirket toplam 18.630 adet satış gerçekleştirdi. Mercedes hafif ticari araç satışında ise 2022 yılında 2021 yılına göre yüzde 3.7 oranında artış gösterdi.  

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

2022 yılında önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Mercedes Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan; “2039 itibarıyla karbon nötr olmak gibi hem iddialı hem de önemi giderek artan iklim krizi karşısında, elektrikli araç satışlarında önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeyi planladığımız rekorlar serisini başlattık. Sene başında tek şarjla 1.000 km menzile ulaşan EQXX ile Mercedes-Benz mühendisliğinin elektrikli otomobillere nasıl bir gelecek çizdiğini hep beraber gördük. Bu yıl Türkiye’de lansmanını yaptığımız, üstün özellikleriyle dikkat çeken EQS’in yanı sıra, sportif üst sınıf sedanımız EQE, EQA ve EQB modellerimiz, otomotivde elektrikli otomobiller için yeni standartlar belirleyen yaklaşımımızın müşterilerimizin beklentilerine cevap vererek genel kabul sağladığını gösterdi. 2023 heyecan dolu bir yıl olacak. Yaratacağımız yeni ekosistemle müşteri odaklılığına yeni bir standart ve ölçüt getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda yalnızca en iyi müşteri deneyimi için yeni bir rekabet kültürü doğmasına ve lüks perakende sektöründe köklü bir değişimin başlamasına da öncülük edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Advertisement