Mercedes-Benz, EQS SUV’un Üretimine ABD’de Başladığını Açıkladı

Mercedes-Benz, EQS SUV’un Üretimine ABD’de Başladığını Açıkladı

​​​​​​​Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artış hem üreticileri hem de kullanıcıları elektrikli araçları doğru eğilim göstermesini sağlıyor.

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artış hem üreticileri hem de kullanıcıları elektrikli araçları doğru eğilim göstermesini sağlıyor. Mercedes-Benz de bu doğrultuda elektrikli otomobil gamını genişleten üreticiler arasında yer alıyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda tanıtımını gerçekleştirdiği tamamen elektrikli EQS SUV’un üretimine ABD’de başladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre ABD’nin Alabama eyaletindeki Vance’de yer alan Mercedes-Benz fabrikasında yeni EQS SUV’un üretimine başlanıldığı açıklandı. Bu fabrikada üretimi yapılan araçlar Avrupa kıtası da dahil olmak üzere diğer pazarlara da gönderilecek.

Mercedes-Benz’in Alabama’da bulunan fabrikasında içten yanmalı GLS ve GLE’nin üretimlerine devam edileceği açıklandı. Elektrikli otomobiller ise mevcut hatlara entegre edilerek içten yanmalı araçlar ile birlikte üretimi gerçekleştirilecek. Mercedes-Benz üretiminin küresel başkanı Jörg Burzer, yaptığı açıklamada elektrikli otomobil üretim ağlarının yeterli ve hızlı ölçeklendirilebilir olduğunu belirtti.

Son yıllara bakıldığında elektrikli otomobil fabrikalarının sayısının giderek arttığını gözlemliyoruz. Özellikle ABD de Ford ve General Motors’un yanı sıra diğer otomobil üreticilerinin de yeni ortaklıklarla elektrikli otomobil fabrikaları kurduklarını görülüyor.

Advertisement