Lamborghini’den 2022’nin İlk Çeyreğine Rekor Satış

Lamborghini’den 2022’nin İlk Çeyreğine Rekor Satış

Pandemi süreci ile beraber özellikle lüks otomobil üreticilerinin ciddi satış rakamlarına ulaşmaya başladı. Görünüşe göre bu trend, 2022 yılında da sürecek. Lamborghini, 2022 yılının ilk çeyreğinde kendi satış rekorunu kırdı ve tarihinin en iyi çeyreğine

Pandemi süreci ile beraber özellikle lüks otomobil üreticilerinin ciddi satış rakamlarına ulaşmaya başladı. Görünüşe göre bu trend, 2022 yılında da sürecek. Lamborghini, 2022 yılının ilk çeyreğinde kendi satış rekorunu kırdı ve tarihinin en iyi çeyreğine imza attı.

İtalyan otomotiv devi yayınladığı raporlara göre yılın ilk üç ayında Lamborghini logolu tam 2.539 adet araç sattı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 5 oranında bir yükselişe imza atan firma 2020 yılına göre ise yüzde 31 oranında artış yaşadı. 2021 yılında 8.405 adetlik satış ile rekorunu kıran üretici, bu ritmi koruduğu takdirde 10.000 sınırını rahatlıkla geçebilir.

Lamborghini'nin yeni CEO'su Stephan Winkelmann: "Yıla oldukça iyi bir başlangıç yaptık ve bunun devamının gelmesini istiyoruz. Jeopolitik durumlar hepimizi derinden etkilediği gibi, gelecek hakkında net yorumlar yapmamızın da önüne geçiyor. Yine de her ay aldığımız siparişlerin üretim seviyemizden yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl boyunca Lamborghini'nin dönüşüm sürecine de şahit olacaksınız. 2023 yılında gelecek yeni hibrit V12 modelimiz için hazırlıklara başlıyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lamborghini'nin 2022’nin ilk çeyreğinde yaptığı satışların yaklaşık yüzde 50'si Urus olurken, geri kalan kısmı Aventador ve Huracan arasında paylaşıldı.

İtalyan otomotiv devi yılın ilk yarısında özellikle EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde satış yaptı. İkinci sırada Amerika, üçüncü sırada ise Asya Pasifik bölgeleri yer alıyor.