Japon Devi Honda Rusya Pazarından Çekiliyor

Japon Devi Honda Rusya Pazarından Çekiliyor

Honda markası 2022 yılından bu yana Rusya’da otomobil satışı yapıyordu. Ancak dev marka üretime ara vereceğini açıkladı. Rusya'da fabrikası bulunmayan Honda motosiklet ve jeneratör satışlarının devam edeceği, servis, bakım ve yedek parça hizmetlerinin de

Honda markası 2022 yılından bu yana Rusya’da otomobil satışı yapıyordu. Ancak dev marka üretime ara vereceğini açıkladı. Rusya'da fabrikası bulunmayan Honda motosiklet ve jeneratör satışlarının devam edeceği, servis, bakım ve yedek parça hizmetlerinin de süreceğini de bize gelen bilgiler arasında.

Rusya'da Otomobil Satışına Ara Verilecek

Honda Motor firması tarafından 30 Aralık tarihinde yapılan açıklamada, 2022 yılından itibaren Rusya pazarında otomobil satışlarına ara verecekleri ifade edildi.

Honda, uluslararası operasyonlarını yeniden yapılandırma çerçevesinde alınan kararda belirtilen tarihten sonra Rusya’daki yetkili bayilere otomobil gönderilmeyeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota ve Nissan gibi diğer Japon firmalarının aksine, Honda’nın Rusya’da otomobil fabrikası yer almıyor.

Rusya’da faaliyet gösteren Avrupa İş İnsanları Birliği verilerine bakılırsa geçtiğimiz Kasım ayında Honda markasının Rusya’daki toplam otomobil satışı yıllık bazda yüzde 50’lik bir düşüşle 79 adette kendine yer buldu. Ocak ile Kasım ayları arasındaki dönemde ise satışlar yıllık bazda yüzde 15 düştü ve satılan toplam otomobil sayısı 1.383 adet oldu. Aynı dönem içerisinde Rusya’da satılan toplam otomobil sayısı ise 1.3 milyon adet olarak gerçekleşti.