İzmirli Motorspor Hayranlarına Müjde!

İzmirli Motorspor Hayranlarına Müjde!

Bir süre önce kepenklerini indiren kentin tek motor sporları yarış pisti olarak karşımıza çıkan Pınarbaşı Yarış Pisti, iki ay sonra 2023 yarış takviminde motor sporları şampiyonalarına ev sahibi olarak karşımıza çıkacak.

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan ve bir süre önce kepenklerini indiren kentin tek motor sporları yarış pisti olarak karşımıza çıkan Pınarbaşı Yarış Pisti, iki ay sonra 2023 yarış takviminde motor sporları şampiyonalarına ev sahibi olarak karşımıza çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile Pınarbaşı Yarış Pisti'nin mart ayı sonunda motor sporları şampiyonalarına ev sahipliği yapacağı ve bu şekilde açılacağı paylaşıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Pınarbaşı'ndaki İzmir yarış pistini, kira süresinin dolmasının ardından 23 Aralık 2022 tarihinde tahliye etti. İzmir'in tek motor sporları yarış pisti olarak karşımıza çıkan pist yetkilileri bu sebeple sessiz kaldı. Pistin eksikleri tamamlanacak ve ardından 2023 yılı yarış takviminde pist ziyaretçileri ağırlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bu konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada Özel İdare'den 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Pınarbaşı Yarış Pisti'ndeki işletmecinin yasal olarak tasfiyesi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Bornova Pınarbaşı'ndaki motor sporları yarış pistinin 2023 yılı yarış takvimine hazır hale getirilmesi için yoğun mesai harcandığı belirtildi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ile pistin 2023 yılı yarış takviminde kullanılması için görüşmelere başlandığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve federasyon yetkilileri önümüzdeki dönemlerde bu alanda inceleme yapacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından alanın eksikliklerin giderileceği ifade edildi. Tribünlerin padok alanları, elektrik panoları, tuvaletlerin bakım ve onarımı, gerekli yenilemeler, boya badana yapılarak pist kullanıma hazır hale getirileceği de belirtildi.

 

Pınarbaşı Yarış Pisti'nin 2023 yılının mart ayının ardından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu 2023 yarış takvimi ile motor sporları şampiyonalarına ev sahipliği yapacağı ve bu şekilde açılacağı ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pınarbaşı Yarış Pisti'nden tüm İzmirlilerin faydalanabilmesi için burada sportif etkinliklerin düzenleneceği, otomobil ve motor sporları ile birlikte pistte maraton, koşu, bisiklet yarışları gibi organizasyonların süreceği, tesiste kadın ve çocuklara yönelik sportif ve kültürel etkinlikler de 2023 yılında süreceği ifade edildi.

Advertisement