İşte Karşınızda Yeni Hyundai Creta

İşte Karşınızda Yeni Hyundai Creta

Hyundai, makyaj operasyonu yaptığı Yeni Creta'nın örtüsünü tamamen kaldırdı. Uzun zamandır spoiler ile karşımıza çıkan araç, genel olarak Tucson hissi vermekteydi. Resmi tanıtımla beraber bu hissin gerçek olduğuna şahitlik ediyoruz zira model gerçekten kü

Koreli üretici Hyundai, makyaj operasyonu yaptığı Yeni Creta'nın örtüsünü tamamen kaldırdı. Uzun zamandır spoiler ile karşımıza çıkan araç, genel olarak Tucson hissi vermekteydi. Resmi tanıtımla beraber bu hissin gerçek olduğuna şahitlik ediyoruz zira model gerçekten küçük bir Tucson modelini andırıyor.

Elimize ulaşan görseller, Endonezya Otomobil Fuarı'ndan bu fuarda resmen tanıtılan araç, ilk olarak da Endonezya topraklarında satışa sunulacak. Genel olarak değişim geçiren Hyundai Creta'nın en dikkat çekici yönü ise ön tarafı olacak.

Hyundai Creta Dikkat Çeken Tasarımı

Crossover karoserine sahip bu araç öne çıkan bir ızgara tasarımıyla geliyor. İçeriden ışıklandırmaya sahip bu tasarım direkt olarak Tucson'dan kopya çekmiş. Ön ve arka tamponlar da yeniden tasarlayan Hyundai, Creta modeline genel anlamda daha agresif bir görüntü kazandırmış.

Arka tarafta ise bu değişimlerin azaldığına şahit oluyoruz. Stoplar boydan ve enden uzatılmış. Güncellenen tampon tasarımının altında ise gövde rengiyle paralellik gösteren bir tasarım detayı yer alıyor. Şu anda baktığımız Yeni Hyundai Creta modelinin sadece Endonezya'ya özel olduğunu ve diğer seçeneklerinin farklılık gösterebileceğini de söylemeden geçmeyelim.

Hyundai Creta İç Mekan Özellikleri

İç mekana geldiğimizde ise bilgi eğlence sisteminin boyutu 10,25 inç’lik büyüklüğe kadar arttırılmış. Makyajlanan 2022 Hyundai Creta, donanım paketine göre Bose ses sistemi bile sunmaya başlayacak. Apple Carplay ve Android Auto  sistemi standart olarak gelirken; ambiyans ışıkları, adaptif hız sabitleyici, sunroof, acil durum fren sistemi ve diğer bir çok donanım özellikleri opsiyon listesinde yer alıyor.

Hyundai Creta Motor Seçeneği

Endonezya menşeli Hyundai Creta, sadece 1,5 lt’lik atmosferik motor ünitesi ile satışta sunulacak. Bu motor ünitesi 6 vitesli manuel veya CVT otomatik şanzıman ile kombine edilebiliyor