İşte 2021 Yılında Dünyanın En Çok Satışı Gerçekleşen Otomobilleri

İşte 2021 Yılında Dünyanın En Çok Satışı Gerçekleşen Otomobilleri

2021 yılında toplam olarak 737.350 adet otomobil ve hafif ticari satışı yapıldı. Bunların 561.853 adedini otomobillerden oluştururken zirveyi hepimizin sıkça takip ettiği ve çok yakından tanıdığımız Fiat Egea Sedan aldı.

Türkiye

Türkiye'de 2021 yılında toplam olarak 737.350 adet otomobil ve hafif ticari satışı yapıldı. Bunların 561.853 adedini otomobillerden oluştururken zirveyi hepimizin sıkça takip ettiği ve çok yakından tanıdığımız Fiat Egea Sedan aldı. Zirveyi toplam 49.690 adet satış ile Egea Sedan alırken, 41.343 adetlik satışla Toyota Corolla 2. Sırada yer aldı. Corolla’nın ardından ise 3. Sırayı sıra ikinci elin yıldızlarından olan Renault Clio HB yer buldu.

Almanya

Almanya otomobil pazarı çip krizinden sıkıntılar çekmiş olsa da, en çok satılan otomobillerin ilk üçünde kendi üretimi olan Volkswagen ailesi yer almış. Yeni nesil Volkswagen Golf 91.621 adetlik satış ile liderlik koltuğuna otururken, listenin ikinci sırasında 57.424 adetlik satışla Volkswagen T-Roc modeli yer aldı. Bu modellerin hemen ardından 3. Sırada ise 55.527 adet satışla Volkswagen Tiguan takip etti.

Fransa

Fransa pazarında ise tek bir marka değil, üç Fransız markası zirveyi aldı. İlk sırada ülkemize de yakın bir zamanda giriş yapması beklenen yeni nesil Peugeot 308 aldı. Küçük bir Fark ile zirveyi 308’e kaptıran Renault Clio ikinci sırada yer alırken, ardından yeni Dacia Sandero takip etti.

İtalya

İtalya’da satış verilerine baktığımızda listenin ilk sırasında Tam 112.298 adet satış gerçekleştirmeyi başaran Fiat Panda yer alırken ikinci sıra İtalyan markanın ikonik 500 modeli aldı. Üçüncü sırada ise İtalya için özel üretim olan Lancia Ypsilon yer bulan modellerden oldu.

İspanya

İspanya'da diğer Avrupa ülkelerine benzer şekilde kendi üretimleri olan SEAT Arona’yı listenin ilk sırasına aldı. İkinci sırada ise zirveyi az bir farkıyla kaybeden Yeni Hyundai Tucson alırken, üçünlüğü yeni Dacia Sandero almış.

Birleşik Krallık

Tarihinin en düşük satış rakamlarını yaşayan Birleşik Krallıkta ise liderliği yeni Opel/Vauxhall Corsa göğüslerken, ikinci sırayı ise büyük bir çıkış yakalayan Tesla Model 3 aldı. Son sıradaysa İngiltere menşeili MINI Cooper'ı görmekteyiz.

Arjantin

Arjantin’de, 37.435 adetlik satışla ilk sırayı Fiat Cronos alırken, İkinci sırayı 27.072 adet satışla Toyota Hilux aldı. 18.655 adet satış rakamına ulaşan Volkswagen Amarok ise üçüncü sırada kendine yer buldu.

Brezilya

Brezilya pazarı, Türkiye pazarındaki otomobil satışlarını neredeyse ikiye katlamış. Fiat'ın Güney Amerika'ya özel ürettiği pickup modeli olan Strada, tam 109.107 adet satışa imza atarak zirveye oturdu. Hatchback modeli olan Hyundai i20 ise ikinci sıraya yerleşmiş. Brezilya topraklarında üçüncü sırayı ise Fiat Argo modeli aldı.

ABD

Dünyanın en büyük iki süper gücünden birisi olan Amerika'da durumlar bayağı farklı hâl almış. ABD’nin vazgeçilmezlerinden olan Ford F-Serisi satışları büyük rakamlara ulaşırken, yıl içerisinde adını sıkça duymuş olduğumuz RAM Pickup modeli ikinci sıraya yerleşmiş. Üçüncü sıradaysa Amerika’nın kendi modeli olan elektrikli Silverado bulunuyor.

Rusya

Dünyanın diğer bir süper gücü olan Rusya'da ise listenin ilk iki sırayı Lada eline aldı. Satışları 100.000 civarında olan bu ikiliyi, Kia Rio takip etti

Advertisement