Hyundai Gelecek Stratejisini Güncelledi

Hyundai Gelecek Stratejisini Güncelledi

Hyundai Motor Grubu, iş dünyasının hızlı değişimlerine hızlı cevap vermek adına geleceğin mobilite eko-sistem gelişimine öncülük etmek amacı ile bir dizi yeniliğe gitti.

Hyundai Motor Grubu, iş dünyasının hızlı değişimlerine hızlı cevap vermek adına geleceğin mobilite ekosistem gelişimine öncülük etmek amacı ile bir dizi yeniliğe gitti.

Güney Koreli otomobil devi ilk kez 2019 yılında duyurduğu stratejide 2025 yılında önemli güncellemeler yaptı. Hyundai markasının Akıllı Mobilite Çözümleri sağlayıcısı olarak geleceğin mobilite endüstrisinde lider olma planlarını belirlediği Strateji 2025, artık üç ana koldan meydana geliyor. Akıllı Mobilite Araçları ve Akıllı Mobilite Hizmetleri ilk açıklanan planda da yer alıyor. Yenilenen stratejideki üçüncü kol ise Hyundai markasının yakıt hücresi gelişimi ve ticarileşmesini içeren H2 Solution, yani Hidrojen Çözümleri olarak karşımıza çıkacak.

Hyundai 3 Ana Amaç Üzerinde Yoğunlaşıyor

Hyundai markasının güncellenen stratejisi üç ana direktifi elde etmeyi amaçlıyor: elektriklenme ile beraber otomotiv endüstrisinde rekabetçiliği artırmak, lider mobilite hizmetleri sunan güçlü bir kurum yaratmak ve hidrojen ekosistemi için tüm girişimleri sağlamak. Buna ek olarak yeni stratejide dört ana iş alanı amaçlanıyor: Elektrikli Araçlar (EV), Şehiriçi Hava Mobilitesi (UAM), otonom sürüş teknolojileri ve hidrojenli yakıt hücresi sistemi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Strateji 2025 kapsamında Akıllı Mobilite Araçları ve Akıllı Mobilite Hizmetleri kollarında şirket değer zincirini ve ürünlerini güçlendirmeyi, aynı zamanda da veri bazlı araçları ile hizmetlerini sağlayacak dijital dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor. Hyundai, tüm çalışmalara 60.1 trilyon Kore Wonu (yaklaşık 55,2 milyar dolar) bütçe aktaracak.

Elektrikli Modellerde Ioniq İsmi Kullanılacak

İlk kez IONIQ 5 ile 2021 yılında başlayacak yeni elektrikli araç programı dahilinde 2025 yılına gelindiğinde yılda 560 bin adet elektrikli araç satılması planlanıyor. Hyundai, E-GMP platformu kullanılarak hazırlanan 12 adet yeni batarya elektrikli araç tanıtmayı amaçlıyor. 2030 yılından itibaren öncelikli olarak ABD, Avrupa ve Çin gibi öncelikli pazarlarda batarya elektrikli araç adetlerini artırmayı hedefleyen Hyundai, tüm büyük global pazarlardaki model yelpazesini elektriklendirmeyi amaç ediniyor.

Kısa ve uzun vadede şirketin amacı, elektrikli araç pazarında liderliği elde edip 2040 yılı itibari ile de global elektrikli araç pazarında yüzde 8-10 pazar payına sahip olmak. Bunun için de ortak parça kullanımını yaygınlaştırıp maliyetleri azaltmayı, üretimde rekabetçiliğini geliştirmeyi ve bölgelerin ihtiyaçlarını karşılayacak optimize elektrikli araç operasyon stratejileri uygulamayı ve yaygın şarj istasyonları kurmayı istiyor.

Hyundai markasının ilk planları arasında, 2026 itibariyle hibrit motorlu hava kargo aracı olan İnsansız Hava Sistemi'ni (UAS) tanıtmak. Ardından şehir içi operasyonlara yönelik hazırlanmış UAM modelini 2028 itibariyle tanıtıp, 2030'lara gelindiğinde de yakın şehirler arasında bölgesel hava mobilitesini sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda UAM'ler ilk gelişim anından itibaren seri üretime uygun olarak dizayn edilecek.

Otonom Sürüş Teknolojisinde Yeni Dönem

Hyundai, özellikle sensör füzyonu ve entegre kontrol mekanizması alanlarında otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek adına çalışmalarını hızlandırıyor. 2021 yılında kamera, radar ve lidarların entegre çalışma sistemleri kullanılacak ve üretilen araçlara uygulanacak.

Advertisement