Ford Formula 1’e Geri Döndü!

Ford Formula 1’e Geri Döndü!

Formula 1'in efsane markaları arasında yer alan Ford, Formula 1’e geri dönüyor. Amerikalı ünlü otomotiv devi, 2026 senesinden bu yana yeniden F1'de karşımıza çıkacak.

Formula 1'in efsane markaları arasında yer alan Ford, Formula 1’e geri dönüyor. Amerikalı ünlü otomotiv devi, 2026 senesinden bu yana yeniden F1'de karşımıza çıkacak.Ford, son olarak 2004 senesinde Jaguar ismi ile Formula 1'de karşımıza çıkmıştı.

Formula 1'de 2026 yılından geçerli olmak üzere kullanılmaya başlanacak yeni güç üniteleri birçok otomobil devinin ilgisini çekti. Alman otomotiv şirketleri Porsche ve Audi markasının ardından bu kez de Formula 1'in efsane takımları arasında yer alan Ford da F1'e tekrar dönüş yapıyor.

 

Ford tarafından yapılan açıklamada F1'e geri döneceğini bizlerle paylaşan Formula 1 ekibi sosyal medya paylaşımları ile Amerikalı otomotiv şirketinin döndüğünü bizlerle paylaştı.

Yapılan açıklamaya baktığımız zaman Ford'un Formula 1 macerasına son iki yılın şampiyon takımı Red Bull ile bir ortaklık yaparak başlayacağı ifade edildi.

Ford, Red Bull Powertrains ile bir iş birliğine giderek Red Bull markasının 2026 yılındaki motorunun gelişimine yardımcı olup o motora adını vereceğini ifade etti. Ford markasınin son olarak 2004 yılında Jaguar ismi ile Formula 1'de mücadele ettiğini ifade edelim.

 

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford bu konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri bizlerle paylaştı: "Bu, büyük büyükbabamın şirketimizin kuruluşuna yardımcı olan bir yarışı kazanmasıyla başlayan, Ford'un otomotiv tarihinde heyecan verici yeni bir bölümün başlangıcıdır. Ford, sporun zirvesine geri dönüyor ve Ford markasının uzun inovasyon, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon geleneğini dünyanın en görünür aşamalarından birine taşıyor." ifadelerini kullandı.