Ford Explorer Çin’de Tanıtıldı

Ford Explorer Çin’de Tanıtıldı

​​​​​​​Ford, beğenilen SUV modeli Explorer’ı Çin için tanıtımını gerçekleştirdi. Amerikan teknoloji ile Çin teknolojisinin karışımı olarak bahsedilen araç ağır bir makyaj geçirmiş Explorer olarak karşımıza geliyor.

Ford, beğenilen SUV modeli Explorer’ı Çin için tanıtımını gerçekleştirdi. Amerikan teknoloji ile Çin teknolojisinin karışımı olarak bahsedilen araç ağır bir makyaj geçirmiş Explorer olarak karşımıza geliyor. Modelin, özellikle büyüyen ızgara ve artan krom detaylar ABD versiyonuyla farklılığı gözler önüne seriyor.

Modelde tamamen yeniden tasarlanmış LED farlar karşımıza çıkıyor. Modele yandan baktığımızda 21 inç çaplı jantlar tasarımlarıyla göz kamaştırıyor. Aracın arka kısmına baktığımızda Çin’de satılan Equator'unkilerden biraz daha büyük stoplar, mavi logo yerine bagaj kapağına eklenen Explorer yazısı ve stopları ortadan ikiye birleştiren krom detaylar araca lüks bir görüntü veriyor.

Araçtaki en büyük değişimin ise iç mekanda yaşandığını görüyoruz. Ford, 27 inçlik devasa multimedya ekranını bu araca da entegre ettiğini görüyoruz. Bu sayede birçok tuş ortadan kalkmış oldu ve havalandırmaların yerleri multimedya ekranına göre yeniden konumlandırılmış oldu.

Bu değişimlerin henüz ABD’de satılan araç için uygulanmayacağını belirtelim. Aracın, ilk siparişler 11 Ağustos’ta alınacak ve üretim 7 Kasım’da başlayacağı açıklandı. Tamamen elektrikli Explorer’ın 2023 yılında tanıtılması gerekiyordu fakat tanıtım tarihi üretim tarihi olan 2024 yılının Aralık ayına ertelendi.

Advertisement