FIAT 500X Cabrio Hazırlıklarına Başladı

FIAT 500X Cabrio Hazırlıklarına Başladı

FCA Grubu'nun İtalyan üyeleri 2021 içinde üç yeni SUV modeli kullanıcılara sunacak. Bunlardan birisi Alfa Romeo markasının Stelvio modelinin küçük kardeşi diyebiliriz. Tonale adını taşıması beklenen kompakt crossover modeline Maserati Levante modelinin al

FCA Grubu'nun İtalyan üyeleri 2021 içinde üç yeni SUV modeli kullanıcılara sunacak. Bunlardan birisi Alfa Romeo markasının Stelvio modelinin küçük kardeşi diyebiliriz. Tonale adını taşıması beklenen kompakt crossover modeline Maserati Levante modelinin altına yerleşecek Grecale ile çok ilginç bir model bizlere sunulacak. Fiat 500X Cabrio!

Volkswagen T-Roc Cabriolet modeline rakip olarak planlanan 500X, FIAT markasının geçtiğimiz ay tedarikçileriyle yaptığı şirket içi toplantıda doğrulanmış ve bu bilgi, Automotive News Europe tarafından basına servis edildi. Habere göre Fiat, maliyetleri düşük tutmak adına 500X'in kapı çıtalarını ve profilini değiştirmek istemiyor. Anlayacağınız İtalyan marka, 500 ile 500C arasındakine benzer bir geçiş planlıyor.

Volkswagen markasının T-Roc modelinin üstünü açmak için arka iki kapıdan vazgeçmişti ancak 500X Cabrio, 4 kapısını da koruyacak. Elektrikli katlanır tavan ve arka cam kullanacak olan Fiat 500X Cabrio, FCA'nın normal 500X, Jeep Renegade ve Jeep Compass modelini ürettiği güney İtalya'daki fabrikadan çıkacak.

Henüz Yeni Bir Versiyon Planlanmıyor

Avrupa'da iyice sıkılaşan emisyon kurallarına uymak adına hafif hibrit güç ünitelerine geçiş yapacak olan elektrik destekli standart 500X modelleri de Melfi tesisinde imal edilecek. Kısa süre önce makyajlanan crossover için henüz Abarth versiyonu planlanmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Belki Abarth türevi de gerçek olur zira Fiat, birkaç sene önce 500X modelini üç farklı performans motoruyla test etmişti. Bunlardan ikisi Abarth 595 ve 695 çiftinden alınırken diğeri, 240 bg güç, 350 Nm tork üreten ve Alfa Romeo 4C'de kullanılan 1.75 TBI motor idi.

Şimdilik sportif bir 500X isteyenler, Sport gövde kiti ile sportifin gelmesini isteyecek.

Advertisement