Fiat, 2023 Yılının İlk Üç Ayında En Çok Satış Yapan Marka Oldu

Fiat, 2023 Yılının İlk Üç Ayında En Çok Satış Yapan Marka Oldu

​​​​​​​Tofaş tarafından yapılan açıklamaya göre Fiat, 2019 yılından beri Türkiye de en çok satılan otomotiv markası olma unvanını elinde bulunduruyor.

Tofaş tarafından yapılan açıklamaya göre Fiat, 2019 yılından beri Türkiye de en çok satılan otomotiv markası olma unvanını elinde bulunduruyor.

2023 yılının ilk çeyreğinde Fiat otomobil satışlarında zirvede ki yerini korumayı başardı. Marka Fiat Egea modeli içerisindeki geniş ürün gamı ile oldukça başarılı satış adetine ulaştı. Özellikle Fiat Egea Cross modelindeki satış başarısı dikkat çekiyor. Fiat Egea Cross 2023 yılının ilk üç ayında segmentinde en çok satış yapan model olurken bu dönemde toplam 9.765 adet satış gerçekleştirdi. 2023 yılının mart ayında satışa sunulan Fiat 500e modeli de kısa sürede başarılı bir satış rakamına ulaştı.

Fiat, ülkemizde 2019 yılından günümüze kadar en çok satış yapan otomotiv markası olma unvanını korumayı başarıyor. Fiat hem otomobil satışlarında hem de toplam araç satışlarında 2023 yılının ilk 3 ayında lider olmayı başardı. Fiat, bahsettiğimiz bu dönem de toplam 49.704 adet satış gerçekleştirdi. Bu satış rakamı ile otomotiv pazarında satılan toplam araç sayısının yüzde 21.1'ini oluşturdu.

2023 yılının mart ayında ülkemizde satışa sunulan tamamen elektrikli Fiat 500e modeli, ilk ayında kendi segmenti içinde en çok tercih edilen elektrikli otomobil olmayı başardı.

Fiat tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, araç sahibi olmak isteyen kullanıcılara konfor, bağlanırlık ve sürüş teknolojilerine dair beklentilerine cevap veren, araç kullanıcılarının farklı ihtiyaçlarına uygun opsiyonlar barındıran güçlü bir ürün gamına sahip olduklarını ifade etti.

Türkiye’de ki güçlü bayi yapısını ve sundukları hizmetler ile araç kullanıcılarının deneyimini sürekli arttırmayı planlayan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Fiat markasının 4 yıldır en çok tercih edilen marka olmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirtti.

2023 yılının mart ayında toplam otomotiv pazarının yüzde 19.7 oranını kapsayan satış yaptıklarını belirten Altan Aytaç, “Fiat Egea, liderliğini sürdürüyor. Egea Cross’a da kuvvetli müşteri ilgisi gözlemliyoruz. Bulunduğu segmentin en üst seviyesinde teknoloji ve konfor sunan Egea’nın cross gövde tipi 9.765 adetlik satışla, 2023 yılının ilk 3 ayında da segmentinde lider oldu.” ifadelerine yer verdi.