Dacia Yeni Logosunu Tanıttı

Dacia Yeni Logosunu Tanıttı

Dacia, stratejik planının önemli bir kilometre taşı olarak yeni logosunu paylaştı. Markanın "outdoor" tarafını vurgulayan yeni dizaynı Haziran 2021’de uygulanacak.

Dacia, stratejik planının önemli bir kilometre taşı olarak yeni logosunu paylaştı. Markanın "outdoor" tarafını vurgulayan yeni dizaynı Haziran 2021’de uygulanacak.

Dacia tarafından yapılan açıklamaya göre şirket logosunu yeniledi. Dacia DNA'sına sadık kalınarak daha modern ve dijital bir marka için yenilenen görsel kimlik, sadelik ve sağlamlığın somut bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dacia markası kurulduğu tarihten bu yana sürekli olarak kuralların dışına çıkarak yeni, iddialı, çağdaş ve özgün bir tasarımı ile karşımıza çıkmıştı.

Dacia'nın 2021'in başında açıkladığı yeni bir dönemin habercisi diyebileceğimiz bu değişim marka kodlarına sadık yeni logo, amblem, renklerine yansıtılırken, başarısının arkasındaki unsurları esas alan marka, daima uygun bir fiyata sadelik, orijinallik ve sağlamlık değerlerini yansıtmaya devam eden yeni bir üne kavuşacak gibi görünüyor.

Dacia tarafından yapılan açıklamada Dacia Üst Yöneticisi (CEO) Denis Le Vot, Dacia'nın otomotiv endüstrisindeki temel gereklilikleri sürekli olarak yeniden tanımlayan bir marka olduğunu belirterek, "Hem erişilebilir hem de cazip olmayı başarabiliyoruz. Pazardaki konumumuz başladığımız ilk günden bu yana kendimize özgü olurken, gelecek yıllarda büyümeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Markanın bu iki yeni tasarımı ilk günden bu yana Dacia'ya rehberlik eden ve markanın özünü vurgulamaya çalışan "Tasarım Ekibi" tarafından şirket içerisinde dizayn edildi.

Markanın yeni görsel kimliğinin merkezinde yer alan logo, daima var olan bir sağlamlık ve denge hissi barındırıyor. Birbirlerinin ters görüntüleri olan "D" ve "C" harflerinin şekli değiştirilerek markanın kompakt ve zeki ruhu ön plana çıkarılıyor. Logonun geometrik çizgileri, harf dizisine mekanik bir hareket hissi veriyor.

Amblem, aralarında güçlü ve uyumlu bir ilişki bulunan zincirin halkaları gibi, "D" ve "C" harflerini bir araya getirerek logonun özünü yansıtıyor. Kolayca tanınabilecek yeni Dacia amblemi güçlü ve anlamlı bir sembol olarak markayı vurguluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sade ve kolaylıkla anlaşılan bu iki yeni tasarım, her gün milyonlarca tüketicinin kullandığı Dacia modellerinin sağlam yapısını yansıtıyor. Özellikle küçültülen grafik tasarım unsurları, Dacia'nın temel gerekliliklere odaklanan bir marka olduğunun altını çiziyor.

Yeni marka kimliği, Haziran 2021'den itibaren markaya özel siteler, reklamlar ve broşürler vasıtası ile hayata geçirilecek.

Dacia satış noktaları, 2022'nin başından itibaren kademeli olarak yeni marka kimliğini üzerinde barındıracak. 2022'nin ikinci yarısından itibaren araçlarda yeni logo ve ambleme yer verilecek.

Advertisement