Citroen Elektrikli C4 Üretim Tarihi Belli Oldu!

Citroen Elektrikli C4 Üretim Tarihi Belli Oldu!

Fransız otomobil devi Citroën, kompakt sınıf üyesi C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu olan ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde satışa sunacak. Citroën, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde oalcak.

Fransız otomobil devi Citroen, kompakt sınıf üyesi C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu olan ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde satışa sunacak.

Citroen, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü sonbaharda ülkemizde olacak.

Citroen tarafından yapılan açıklamaya göre, ë-C4, 357 km (WLTPdöngüsü) menzile sahip. Elektrikli versiyon, Avrupa'da toplam C4 satışları içinde yüzde 35’lik paya erişerek dikkat çekmişti.

136 beygir (100 kW) güç üreten araç, kullanıcısına 260 Nm tork değerine sahip.Araçtaki Lityum iyon bataryaların kapasitesi ise 50 kWsa olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrikli otomobilin bataryası, 100 kW hızlı şarj istasyonundan 30 dakikada yüzde 80 doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Araç, 10 dakikada 100 km menzile kadar şarj oluyor.

Model Kabuk Değiştirdi

Citroen'in kompakt sınıf öncüsü C4, nesil değişimi ile beraber gövde tipini de değiştirmiş ve hatchback karoserden crossover kasa tipine geçişini tamamlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli, benzinli ve dizel olmak üzere üç farklı enerji türüne sahip Fransız kompakt model, geçtiğimiz yıl benzinli ve dizel motorlar ile Türkiye'ye girişini tamamlamıştı.

Geçmişi 1928 yılına dayanan C4, yıllar içinde farklı isimler ile yollarda oldu. 1928 yılında C4 ismi ile tanıtılan model sonrasında, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, ZX, Xsara ve 2004 yılından bu yanda tekrar C4 adı ile karşımıza olacak.