Bulgaristan’ın İlk Elektrikli Minibüsü Karsan e-JEST Oldu!

Bulgaristan’ın İlk Elektrikli Minibüsü Karsan e-JEST Oldu!

Karsan Avrupa şehirlerinde asfalta inmeye devam ediyor. Karsan e-JEST Bulgaristan'ın ilk elektrikli minibüsü oldu.

Çevreci kimliğe, konfora, yüksek performansa ve ideal boyutlara sahip Karsan’ın elektrikli araçları Avrupa şehirlerini asfalta inmeye devam ediyor. Sınır komşumuz Bulgaristan’a ilk elektrikli araç satışını gerçekleştiren Karsan, yüzde 100 elektrikli araçları ile Avrupa şehirlerinin ulaşım tercihinde ilk sırada yer almayı sürdürüyor.

Karsan, Bulgaristan’ın İlk Tercihi Oldu

100’ün üzerinde elektrikli otobüs gamı ile toplu ulaşımda çevreci yönde yatırım yapmaya devam eden Bulgaristan, minibüs boyutundaki ilk elektrikli araç tercihini de Karsan e-JEST modelinden yana kullandı.

Karsan, 4 adet e-JEST modelini Dobriç Belediyesi’ne teslim etti. Bununla beraber Dobriç Belediyesi’nin ilk elektrikli toplu ulaşım aracı da olacak e-JEST, tasarımı ve performansı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Karsan’ın dizel ve CNG’li araç parkı ile yer aldığı Bulgaristan’a yapılan bu ihracatla beraber, Karsan üretimi ülkedeki araç sayısı 50 gibi bir sayıya ulaştı.

Yüksek Manevra Kabiliyeti Sunuyor

Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforu ile kendini kanıtlayan e-JEST, 184 hp güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi Elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla sunuluyor. 210 km menzil mesafesi sunan model bu alanda 6 metrelik küçük otobüs sınıfının en iyi performansına da imza atıyor. Karsane-JEST’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi araç bataryalarını yüzde 25 oranında kendi kendine şarj edebiliyor.

Araç üzerinde 10,1 inçlik multimedya dokunmatik ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB çıkışları ve talebe bağlı olarak Wi-Fiuyumlu altyapı kullanıcıları karşılıyor. Aracın 4 tekerleğinde yer alan bağımsız süspansiyon seyahat esnasında konforu da beraberinde getiriyor.

Advertisement