BMW'den İçten Yanmalı Motor Açıklaması

BMW'den İçten Yanmalı Motor Açıklaması

BMW, içten yanmalı motorların ömrünün devam edeceğini ve daha uzun bir süre bu sürecin devam edeceğini belirtti.

BMW, içten yanmalı motorların ömrünün devam edeceğini ve daha uzun bir süre bu sürecin devam edeceğini belirtti.

Elektrikli otomobiller günümüzde oldukça popüler. Bu sebeple birçok marka, tamamen bu pazara yönelmiş durumda. Gelecek yıllarda ise içten yanmalı motorlar hayatımızdan tamamen çıkabilir.

Mercedes, 2030 yılına kadar Elektrikli motorlara geçişini tamamlamayı hedefliyor. Audi ise 2026 itibarı ile sadece elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirecek.

BMW içten yanmalı motorları kullanmaya devam edecek. Alman marka, bu tip motorların hala ömrünü doldurmadığını ifade ediyor.

BMW’den Açıklama Geldi

New York Otomobil Fuarı'nda konuşan BMW CEO'su Oliver Zipse, dikkati özellikle elektrikli otomobillerin üretiminde kullanılan materyallere çekti. Zipse, "Bu elektrikli otomobil dönüşümünde özellikle materyal kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dönüşüm ile birlikte sadece birkaç ülkeye bağımlı hale geliyorsunuz." İfadelerini kullandı.

Batarya teknolojileri henüz zamanın gerisinde. Bu durum yalnızca şarj sürelerini değil, maliyeti de etkiliyor. Bu sebeple şu anda piyasadaki elektrikli otomobillerin birçoğu olması gerektiğinden daha pahalı.

BMW'ye göre, içten yanmalı modeller ilerleyen yıllarda da varlığını sürdürecek.

Sonuç olarak BMW, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorları kullanmaya devam edecek. Ancak bu tarihten sonra şirket, tamamen çevreci modellerle karşımıza çıkacak.

Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke, içten yanmalı motorları tamamen yasaklayan set tedbirler uygulayacak.