BMW iX Flow, Müthiş Bir Yenilik İle Geliyor; Renkten Renge Geçiş!

BMW iX Flow, Müthiş Bir Yenilik İle Geliyor; Renkten Renge Geçiş!

BMW'nin yeni iX Flow konsept aracı, bu teknolojik gelişmedeki en iyi örnek olduğunu bizlere gösteriyor.

Eskiden birçok kez hayalini kurduğumuz ve yapılabilmesinin neredeyse imkansız olduğunu düşündüğümüz tek düğmeye basarak aracın dış rengini değiştirmek artık mümkün olacak. Bugün gelinen teknolojik gelişim ile beraber bu imkansız durumlar yavaş yavaş gerçekleşiyor. Bahsettiğimiz bu teknoloji üzerinde on yıldır çalışılıyor. Şuanda seri üretime geçilmemiş olsa da, BMW'nin yeni iX Flow konsept aracı, bu teknolojik gelişmedeki en iyi örnek olduğunu bizlere gösteriyor.

BMW, iX Flow İle Farklı İşler Deniyor

Bu yıl CES'te gösterime giren iX Flow, bu yoldaki ilk adıma imza atıyor. iX Flow, Amazon Kindle da olduğu gibi e-okuyucuların kağıt benzeri ekranına güç girişi sağlayan “E Ink” teknolojisiyle renk değişimi sağlıyor. Çok ilginç bir diğer bilgi ise BMW iX insan saçının kalınlığında milyonlarca mikro kapsül E Ink içeren özel bir sargıyla tamamen kapladı. Her kapsül, negatif yüklü beyaz pigmentler ve pozitif yüklü siyah pigmentler aracılığıyla dolduruluyor.

Araç karşımıza, gri tonlardan beyaza geçerek renk değiştiren eşsiz benzersiz bir tasarım ile geliyor. BMW, ise bu teknoloji ile birlikte otomobilin rengini beyazdan griye dönüştürmenin mevsime göre içini ısıtmaya veya soğutmaya yarar sağlayabileceğini söylemekte. Haksızda sayılmazlar.

Uzmanlarca da sıkça dile getirilen yazları açık renk, kışları ise koyu renkler tercih etmemiz gayet uygun olacaktır. Yaz güneşinin altında kaldığınızda beyaz dış renk sıcaklara karşı koruma sağlarken, koyu bir dış renk ise soğuk bir kış gününde ısınmanıza yardımcı olacaktır.

BMW’nin Teknolojik Gelişimi Harikulade İlerliyor

BMW, teknolojiyi öyle güzel bir yere taşımış ki, müşterilerine araçlarını diledikleri gibi kullanmasına olanak sağlıyor. Elektroforetik teknoloji akımı ise yalnızca renk değiştirirken devreye girmesi gerektiği için enerji olarak da verimlilik sağlıyor. Ama BMW, bu teknolojik gelişimin üretim aracına gelip gelmeyeceği hakkında çekinceleri bulunuyor. İstiyoruz ki bu teknoloji bir an önce resmiyete kavuşsun. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Advertisement