BMW i4'ün Fiyat Etiketi Belli Oldu!

BMW i4'ün Fiyat Etiketi Belli Oldu!

Son zamanlarda elektrikli segmentteki yatırımlarını hızlandıran BMW, yeni modeller ile karşımıza çıkmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan i4 de bu girişimlerin önemli bir parçası olarak göze çarpmıştı. Uzun bir bekleme sürecinin ardından Bavyeralı EV

Son zamanlarda elektrikli segmentteki yatırımlarını hızlandıran BMW, yeni modeller ile karşımıza çıkmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan i4 de bu girişimlerin önemli bir parçası olarak göze çarpmıştı. Uzun bir bekleme sürecinin ardından Bavyeralı EV sonunda ülkemizde de bot gösterdi.

i4, her bölgede olduğu gibi ülkemizde de iki farklı donanım paketi ile karşımıza çıkacak. Bu versiyonlardan ilki olan i4 eDrive40, arkadan itişli bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Sadece arka aksta bulunan elektrikli motorundan 340 bg güç ve 430 Nm tork üretebilen model, 0-100 km/sa hızlanmasını da 5,7 saniyede ulaşıyor.

BMW modeli 590 km menzil sunacak olan eDrive40, hızlı şarj özelliğini de üzerinde bulunduruyor. 11kW'lık standart şarj üniteleri ile 8,5 saatte tam batarya kapasitesine ulaşabilen model, 200 kW hızlı şarj ile 10 dakikada 164 km menzil mesafesi sunuyor. Aracın şarj doluluğunun hızlı şarj ile yüzde 10'dan yüzde 80'e ulaşma süresi 31 dakika.

BMW i4 ailesinin zirvesindeki i4 M50 ise M departmanının bugüne kadar geliştirdiği ilk tamamen elektrikli otomobil olarak dikkat çekiyor. Çok daha yırtıcı bir görünüme sahip olan model, M Performance parçaları ile süslenmiş durumda. 50-50 ağırlık dağılımı ve yere yakın ağırlık merkezi ile iyi bir yol tutuşu sunuyor. Her iki aksında bulunan elektrikli motorlarından 544 bg güç ve 795 Nm tork üretme kapasitesine sahip.

BMW'nin resmi sitesine göre i4 eDrive 40, yüzde 60'lık ÖTV dilimine girerek 1.892.900 TL'lik bir fiyat etiketi ile satışta. Bir üst opsiyonu ise 2,5 Milyon etiket fiyatına sahip.  BMW