Alpine A110 R Tanıtımı Gerçekleşti

Alpine A110 R Tanıtımı Gerçekleşti

​​​​​​​A110 modeli ile birlikte geri dönüşünü kutlayan Alpine, modele "R" takısını ekleyerek daha fazla performansın önünü açmış oldu. Modeli yoğun karbon fiber diyetine sokan Fransız üretici Alpine, A110'u tam 34 kilogram hafifletmeyi başardı.

A110 modeli ile birlikte geri dönüşünü kutlayan Alpine, modele "R" takısını ekleyerek daha fazla performansın önünü açmış oldu. Modeli yoğun karbon fiber diyetine sokan Fransız üretici Alpine, A110'u tam 34 kilogram hafifletmeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket, yeni karbon fiber kaput tasarımı sayesinde standart A110'un ağırlığından tam 3 kilogram eksiltmeyi başarmış oldu. 18 inçlik jantları da tamamen hafif materyallerden üretmeyi tercih eden mühendisler, buradan da 12.5 kilogram kadar kazanım sağlamış oldular.

Yeni A110 R, artık 285 kilometre azami hıza sahip olduğunu görüyoruz. Aerodinamik güçlendirmeler ile birlikte yere basma kuvvetini de artıran model, diğer performans departmanlarında da gelişim göstermiş olacak. Aracın 0’dan 100 kilometreye ne kadar sürede hızlanacağı ise henüz açıklanmadı.

Model çok daha sert süspansiyon sistemi ile karşımıza çıkıyor. Bu sistem sayesinde model 10 mm kadar yere yaklaşmış durumda. Ancak adaptif süspansiyonlar sayesinde yere 10 mm kadar daha yaklaşa bilindiğini söyleyelim.

Aracı dizginlemek için ise Brembo fren sistemleri tercih edilmiş. Bir diğer güncelleme ise aracın arka kısmında karşımıza çıkıyor. Çift çıkışlı egzoz sistemi çift duvarlı tasarımı ile birlikte egzoz gazlarının salınımını azaltıyor.

Alpine, A110 R'ı bu yıl Formula 1'de kullandığı renkler ile satışa çıkaracak. İlk olarak Fransız kullanıcılara açılacak olan A110 R için 71.500 euro fiyat belirlendi.

Advertisement