2024 Volkswagen Touareg Modelinin Tanıtımı Yapıldı

2024 Volkswagen Touareg Modelinin Tanıtımı Yapıldı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2023 yılının şubat ayında ipuçlarını paylaştığı makyajlı Volkswagen Touareg modelinin resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2023 yılının şubat ayında ipuçlarını paylaştığı makyajlı Volkswagen Touareg modelinin resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi.

Son yıllarda elektrikli otomobil modellerine önem veren Alman otomobil üreticisi Volkswagen içten yanmalı modellerini de ihmal etmiyor. Bu kapsamda şirket, Volkswagen Touareg modelinin yeni versiyonları üzerinde çalışmalar yaptı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Alman otomobil üreticisi Volkswagen birçok modelinde yeni nesilleriyle karşımıza çıkarken, Touareg modelinde makyaj operasyonu yaptı. Volkwagen, makyaj operasyonu yaptığı Touareg modelinin kamuflajlı fotoğraflarını 2023 yılının şubat ayında paylaşmıştı. Şimdi ise bu otomobilinin resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi.

Makyajlı Touareg, Volkswagen'in ışıklandırılmış ızgara tasarımı ile göz kamaştırıyor. Aracın arka kısmında ise yine aydınlatılmış bir logo olduğunu görüyoruz. Aracın ön bölümünde yer alan far takımlarına "L" benzeri grafikler koyan şirket, yüksek teknolojisi ile dikkat çeken matrix LED ışık takımlarını standart olarak kullanıcılara sunuyor. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, bu yeni far teknolojisine 'IQ.LIGHT HD LED' ismini verdi.

Volkswagen Touareg modelinin motor kısmına baktığımızda ise V6 motorlarıyla satışına devam edeceğini görüyoruz. Türkiye de sadece 3.0 litrelik V6 TDI motor seçeneği ile satılan Volkswagen Touareg modelinin motor seçeneklerinde ise değişim olmayacak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

286 beygir güç üretebilen bu motorun yanına yeni eHybrid versiyonu da şirket tarafından eklendi. Makyaj operasyonu ile araca gelen hibrit motor özelliği ile 3.0 litrelik V6 motorunun yanına eklenen elektrikli bir ünite sayesinde aracın 375 beygir güç üretmesine olanak sağlanıyor.

Avrupa'da ön siparişe açılan model Basic, Elegance, R-Line ve R donanım paketleriyle satışa sunuldu. Volkswagen Touareg modelinin fiyatları ise Avrupa da 69.200 euro ile 93.870 euro arasında değişim gösteriyor.

Advertisement