2024 Renault Espace SUV'un Teaser Görselleri Paylaşıldı

2024 Renault Espace SUV'un Teaser Görselleri Paylaşıldı

​​​​​​​Renault Espace modeli önceden MPV gövde tipinde karşımıza çıkmıştı. Şirket artık Espace modelini SUV gövde tipinde üretecek.

Renault Espace modeli önceden MPV gövde tipinde karşımıza çıkmıştı. Şirket artık Espace modelini SUV gövde tipinde üretecek. Renault Austral modelinin uzun versiyonu olarak gelecek olan Renault Espace 2023 yılının mart ayında resmi tanıtımının yapılması bekleniyor.

Renault Espace uzun zamandır MPV gövde tipinde üretimi gerçekleştiriliyordu. Altıncı neslinde ise Renault Espace SUV gövde tipinde üretimi yapılacak. Yeni gövde tipindeki Renault Espace’in 2023 yılının mart ayında tanıtımının yapılması bekleniyor. Renault ise yeni teaser görüntülerini paylaştı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

2024 yılında satışa çıkması planlanan Renault Espace, 2023 yılı itibariyle ülkemizde satışa çıkarılması hedeflenen Austral modelinin uzun versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Renault Austral ile kıyasladığımızda Renault Espace modeli daha geniş bir oturma alanı ve üç sıra koltuk düzenine sahip olacak. Renault, tarafından paylaşılan teaser görüntüleri de aracın bahsettiğimiz şekilde satışa çıkacağını kanıtlar nitelikte. İki araç arasında ki farkın ise üçüncü sıra koltuklara yer açmak için arka bölümün daha uzun olarak tasarlanması diyebiliriz.

Renault Espace, 4.72 metre uzunluğu ile tasarımını aldığı Austral modeline kıyasla 21 santimetre daha uzun olacak. Fakat Renault Escape’in eski versiyonlarında kullanılan MPV gövde tipine göre ise 14 santimetre daha kısa olacak. Fransız üretici Renault, gövdenin daha kompakt bir biçimde olmasına rağmen kabin uzunluğunun mevcut versiyona göre daha uzun olduğunu belirtiyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Şirket tarafından, Renault Espace SUV gövde tipindeki modelin iç mekanı hakkında henüz görsel paylaşımı yapılmadı. Fakat aracın hem 5 koltuk hem de 7 koltuklu olarak satışa sunulacağı açıklanmıştı. Renault Espace modelinin konsol kısmı ise büyük ihtimalle mevcut Austral modeline benzer bir yapıda olacaktır. Renault Austral de yer alan OpenR, Espace modelinde kullanılması bekleniyor. OpenR de 12.3 inç gösterge paneli, 12 inç multimedya ekranı ve 9.3 inç head-up display özellikleri bulunuyor.

2024 Renault Espace, CMF-CD platformu üzerine inşa edilecek. Aracın motor opsiyonlarının ise Renault Austral ile aynı olması bekleniyor. Yani 200 beygir güç üreten hafif hibrit ve hibrit motor bu araçta yer alacaktır.

Advertisement