Volkswagen Elektrikli Geleceğe Yatırım Yapıyor

Volkswagen Elektrikli Geleceğe Yatırım Yapıyor

Volkswagen'in burada durmayacağını dile getirmiş ve bu yıllar arasında Amerika ve Çin'de de içten yanmalı motora sahip otomobillerin satışlarını durduracaklarını belirtti. Güney Amerika ve Afrika'da ise satışlara bir süre daha devam edeceğini dile getiren

Volkswagen, elektrikli araç sektörüne yatırım yapmayı sürdürüyor. Gelecek için çok önemli bir adım atmaya hazırlanan marka Avrupa'da içten yanmalı satışlarını 2033 ile 2035 arasında durdurma kararı aldı ve bu kararını satış şefi Klaus Zellmer aracılığı ile açıkladı. Zellmer, Muenchner Merkur isimli yerel gazeteye verdiği röportajda birçok konuyu dile getirdi. Aslında bakıldığı zaman bu durum sandığınız kadar şaşırtıcı değil zira pek çok üretici çoktan 2030 yılı planlarını kamuoyu ile paylaşmış durumda.  Özellikle Avrupa'da 2025 itibari ile daha sıkı hale gelecek kurallar, otomotiv dünyasındaki bu köklü değişikliğin ilk olarak bu kıtada tetiklenmesine sebep olacak gibi görünüyor.

Volkswagen İlerleyen Günlerde Yatırımını Artıracak

Zellmer, röportajında Volkswagen'in burada durmayacağını dile getirmiş ve bu yıllar arasında Amerika ve Çin'de de içten yanmalı motora sahip otomobillerin satışlarını durduracaklarını belirtti. Güney Amerika ve Afrika'da ise satışlara bir süre daha devam edeceğini dile getiren Zellmer bu bölgelerde altyapı çalışmalarını hızlandırdıklarını fakat hala EV'ler için yeterli olmadıklarını da dile getirdi.

Verilen zaman aralığının sadece Volkswagen markası için geçerli olduğunu dile getirelim. Yöneticiye göre dünyanın en çok satan ikinci markası olmayı başaran Volkswagen Grubu, tüm filosunu 2050 itibari ile sıfır emisyonlu olarak kullanıcıya sunacak.

Elektrikli otomobil üretimine ve satışlarına hız kazandıran Wolfsburglu dev marka önümüzdeki yıllarda ID ailesini genişletmeyi sürdürecek.

Advertisement