Lüks Otomobil Üreticisi Porsche, 2022 Yılında Rekor Gelir Elde Etmeyi Başardı

Lüks Otomobil Üreticisi Porsche, 2022 Yılında Rekor Gelir Elde Etmeyi Başardı

​​​​​​​Lüks otomobil üreticisi Porsche, 2022 yılına ait mali raporunu paylaştı. Porsche 2022 yılında gelirlerini yüzde 13 oranında arttırdı. Şirket ayrıca yeni çıkaracağı modeller konusunda bilgilendirme yaptı.

Lüks otomobil üreticisi Porsche, 2022 yılına ait mali raporunu paylaştı. Porsche 2022 yılında gelirlerini yüzde 13 oranında arttırdı. Şirket ayrıca yeni çıkaracağı modeller konusunda bilgilendirme yaptı.

2022 yılında kazançlarını açıklayan Porsche önemli bir kazanç elde etmeyi başardı. Volkswagen bünyesinde yer alan marka oldukça başarılı bir yılı geride bıraktı. Lüks otomobil üreticisi Porsche 2022 yılına ait mali raporu dışında gelecek hedeflerini ve yeni modelleri hakkında bilgi paylaştı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen ve Porsche CEO’su Oliver Blume, 2022 yılında yüzde 13.6 oranında gelirin arttığını ifade etti. Bu artış ile birlikte gelirin 37.6 milyar euro olduğunu paylaştı. Şirketin 2021 yılında geliri ise 33.1 milyar euro olarak açıklanmıştı. Porsche markasının faaliyet kârı ise 2022 yılında, 2021 yılına kıyasla yüzde 27.4 oranında artarak 6.8 milyar euroya ulaştığı açıklandı. Ayrıca araç teslimatlarında da şirket rekor kırdığını paylaştı.

Volkswagen ve Porsche CEO’su Oliver Blume, koşulların zor olmasına rağmen Porsche tarihinin en iyi sonuçlarından birini elde etmeyi başardıklarını ve 2022 yılı boyunca kullanıcılarına yeni ürünlerini sunabildiklerini belirtti. Şirketin 2023 yılı hedefi ise 2022 yılını geride bırakarak 40-42 milyar euro dolaylarında gelir elde edebilmek.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Şirket ayrıca Porsche tarafından üretilecek yeni modeller hakkında da açıklama yaptı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre 2024 yılı itibariyle tamamen elektrikli bir Macan modeli karşımıza çıkacak. 2025 yılında ise markanın sevilen modeli 718’in tamamen elektrikli versiyonu satışa sunulacak. Porsche 718 modelinin satışa sunulmasında sonra SUV kasa tipinde olan Porsche Cayenne modelinin elektrikli versiyonu satışa sunulacak.

Porsche yaptığı açıklamada yeni bir SUV kasa tipinde ve elektrikli motor kullanan bir model üreteceğini açıkladı. Bu yeni elektrikli araç Cayenne ile Macan modellerinin arasında yer alacak. Şirket yeni otomobil ile ilgili ufak bir bilgilendirme yaptı. Şirket otomobilin, üstün performansa sahip olacağını ve otomatik sürüş özelliğine sahip olacağını belirtti. Porsche, 2030 yılına kadar üreteceği araçların yüzde 80’inini elektrikli olarak üretmeyi planlıyor.