Chevrolet Corvette E-Ray’in Son Test Aşamaları Sürüyor

Chevrolet Corvette E-Ray’in Son Test Aşamaları Sürüyor

C8 Corvette uzun zamandır piyasada olduğundan örneklerine yolda sıkça rastladık. Geçtiğimiz ayların içerisinde tanıtıma çıkarılan bu müthiş otomobilin bizleri hayran bıraktığı aşikâr. Ama Chevrolet, bu sıra dışı prototip görüntüleriyle Z06'nın hala test a

C8 Corvette uzun zamandır piyasada olduğundan örneklerine yolda sıkça rastladık. Geçtiğimiz ayların içerisinde tanıtıma çıkarılan bu müthiş otomobilin bizleri hayran bıraktığı aşikâr. Ama chevrolet, bu sıra dışı prototip görüntüleriyle Z06'nın hala test aşamasında olduğuna bizleri inandırmaya çalışmakta.

Bizim düşüncemiz bu otomobilin Corvette E-Ray adlı hibrit aracı olduğu kanaatindeyiz. Corvette tarihindeki ilk elektrikli otomobili olmaya hazırlanan araç, Z06 gövdesinde gizleniyor. Hibrit seçeneğini performans kanadında kullanmayı düşünen E-Ray, böylelikle şehirde özgürce gezecek.

Otomobilin genel kaslı olan görüntüsü itibariyle ortada bulunmayan egzoz çıkışları test otomobilini apaçık belli ediyor. Z06'nın olmazsa olmazlarından birisi olan ortadan çıkışlı egzozların elimizdeki prototipte Stingray'e benzer şekilde yan taraflara yer verilmiş. Gelen haberlere göre E-Ray, Stingray'in 6.2 litrelik V8 motoruyla gelecek. Yani şuan için her şeyin oldukça düzenli ilerlediğini söyleyebiliriz.

Araç elektrik desteğini ön aks tarafına yerleştirilen bir elektrikli motordan sağlayacak. Bu özelliği ise ilk hibrit Corvette'in tüm tekerleklerden çekiş sistemine sahip olduğunu bizlere gösteriyor. Tabi şuan da iddiaların bu yönde olduğunu da hatırlatalım.

Casuslardan gelen bilgiye göre otomobilin Stingray egzozunu kullandığı bilgisi bizlere geldi. Otomobili belli bir süre takip eden casus fotoğrafçılar, egzoz sesinin çok yüksek ihtimal Z06'nın yüksek oktanlı motoruna ait olmadığı görüşünde.

Bugün için arabanın piyasaya ne zaman çıkacağını bilmiyoruz. Ama Chevrolet, Corvette E-Ray'i önümüzdeki sene tanıtabilir.