BMW 7 Serisi İstanbul'da

BMW 7 Serisi İstanbul'da

Tersane İstanbul da yapılan etkinlikte yeni BMW 7 Serisi tanıtım etkinliğinde, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik yeni model hakkında açıklamalar yaptı: “Türkiye temsilcisi olduğumuz BMW markamızın 45 yıllık geçmişe sahip olan amiral gemisi

Tersane İstanbul da yapılan etkinlikte yeni BMW 7 Serisi tanıtım etkinliğinde, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik yeni model hakkında açıklamalar yaptı: “Türkiye temsilcisi olduğumuz BMW markamızın 45 yıllık geçmişe sahip olan amiral gemisi modeli Yeni BMW 7 Serisi, bir ilk olarak ilk etapta sadece tamamen elektrikli motorlu versiyonuyla dünyada satışa sunuluyor. Böylelikle üreticimiz BMW Group, 2025 sonuna kadar tamamen elektrikli 2 milyon otomobil hedefine daha da yaklaşacak."

"Geniş iç mekânı ve fark yaratan donanımlarıyla kişiye özel lüks mobilite kavramını yeniden yorumlayan ve segmentindeki standartları belirleyen Yeni BMW 7 Serisi için kısa bir süre sonra ön siparişleri almaya başlamayı ve teslimatları da 2023'ün ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

"Yeni BMW 7 Serisi'nin yanında, satışa sunulduğu dönemden bu yana BMW tutkunlarıyla buluşturmayı arzu ettiğimiz, BMW X ailesinin en önemli modeli, Yeni BMW X7'nin de ön gösterimini gerçekleştiriyoruz. Bu aracımızın ön siparişlerini de Yeni BMW 7 Serisi’nde olduğu gibi kısa bir süre sonra almaya başlayacağız. Yeni BMW X7’nin teslimatları ise gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleşecek." İfadelerini kullandı.

Yeni BMW 7 Serisi'nin yüzünün yeni tasarımı araca güçlü ve ayırt edici bir görünüm kazandırdığını söyleyebiliriz. BMW 7 Serisi’nin arka yolcu kısmının muazzam ferahlığı, eşsiz lüks hissiyat sağlıyor.

Yeni BMW 7 Serisi standart olarak BMW Selective Beam özelliği ile Adaptif LED Farlara sahip. İki parçadan oluşan farların üst kısmında kalan kısmı gündüz aydınlatması, park lambaları ve sinyallerini oluşturuyor. Türkiye’de standart olarak karşımıza çıkan Iconic Glow Kristal Farlar, LED ünitelerle aydınlatılan Swarovski taşlarla karşımıza çıkıyor.

Yeni BMW 7 Serisi Avrupa'da ilk olarak tamamen elektrikli BMW i7 xDrive60 versiyonuyla satışa çıkarılacağını söyleyelim. WLTP normlarına göre 625 km'ye varan menzil mesafesi olduğunu belirtelim. Model ön ve arka aksta yer alan iki elektrik motoru ile karşımıza çıkıyor. 544 beygir gücüne sahip ve 745 Nm tork ürettiğini de belirtelim.