Araç Muayene Cezalarına Af Kapıda

Araç Muayene Cezalarına Af Kapıda

Araç sahipleri için müjdeli bir haber geldi. Araç muayene cezalarına af geliyor. AK Parti tarafından hazırlanan yeni af yasasında esnaf

Araç sahipleri için müjdeli bir haber geldi. Araç muayene cezalarına af geliyor. AK Parti tarafından hazırlanan yeni af yasasında esnaf, hekim ve avukatların aidat borçlarının ardından araç muayene cezaları da kapsam içerisine alındı.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 15 maddelik yeni af paketi borçların kapatılması için önemli bir fırsat sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cezalara Yapılandırma Gelebilir

Yeni çıkacak bu yasa ile, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, idari para cezaları, öğrenim kredisi dâhil devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak.

Meclise sunulan bu teklifin komisyon görüşmelerinde araç muayene cezaları da pakete eklendi. Araç sahiplerine kanunun yayımlandığı tarihten araç muayenesinin yapıldığı tarihe kadar geçen sürede yüzde 5 yerine yüzde 0.75 faiz uygulanacağı da belirtildi.

Bu yasaya göre aracının muayenesini zamanında yaptırmayanlar örneğin 375 liralık bir araç muayenesi parasına ilave olarak 112 lira yerine 33 lira faiz ödeyecekler.

Aidat Borcunun Faizi Silinecek

Esnaf, diş hekimi, hekim, avukat ve mühendislerin mensubu bulundukları odalara ödemedikleri aidatlar da af kapsamına alındı. Aidat borcunu ödemeleri durumunda borcunun faizi silinecek

Eğitim amacı ile yurt dışına burslu gönderilen öğrencilerin birikmiş borçları da son anda paket içerisine ilave edildi.

Advertisement