2021’de Kia Tamamen Yenilenecek!

2021’de Kia Tamamen Yenilenecek!

Koreli otomotiv devi Kia 2021 yılında hem model bazında hem de marka tanıtımı anlamında köklü değişikliklere gidecek. İlk olarak marka logosu ile değişim süreci başlayacak.

Ülkemizde Rio, Stonic, Ceed, Xceed, Sportage ve Stinger modelleri ile otomobil dünyasnının hatrı sayılır üyelerinden olan Kia markasının ürün gamı Amerika Birleşik Devletleri pazarında çok daha geniş bir yer kaplıyor. Okyanusun öteki yüzüne baktığımız zaman son dönemde tanıttığı ve yılın otomobili seçilen Telluride, K5, Seltos ve makyajlı Sorento gibi araçlar ise pazarda oldukça güçlü etkilere sahip. Ayrıca Koreli markanın CEO'su Ho Sung Song, bunun "Plan S" adı verilen yeni hareket planının ilk adımlarından birisi olduğunu da dile getirdi.

“Plan S" 2021 Yılında Devreye Girecek

Global bir sitede yer alan habere göre Shift, yani değişim kelimesine atıfta bulunan Plan S kapsamında Song Kia markasının "daha dinamik, daha şık ve daha yaratıcı" olmasını da dile getiriyor. Elektrikli araçlara yönelim ise halen dikkat çekiyor. Koreli marka, 25 milyar $'lık yatırım sonucunda 2025 yılına kadar en az 11 EV tanıtacağını da dile getirdi.

Song AN bir demecinde "Tüm bu atılımlar için gerekli hazırlıkları yapmamız gerekiyor. Yeni müşteri hedeflerimizi belirleyip marka kimliğimizi yeniden inşa edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Kia Elektrikli Araçlara Yönelecek

Koreli markanın EV modelleri, Hyundai ile paylaşılan E-GMP adlı platformdan güç alacak. Üretim maliyetlerini kısmaya yardımcı olacak altyapı mimarisinin de yardımı ile Kia markası 2025 yılında gelirinin en az %20'sini elektrikli araçlarının oluşturmasını bekliyor ve 2029 yılına kadar bu oranın daha da yukarı çekileceğini bizlere gösteriyor.

Kimlik değişimi kapsamında Kia markasının atacağı adımlardan birisi ise 2019 Imagine konsepti ile gösterilen yeni logoya geçiş diyebiliriz. Şubat ayında sızan patent görselleri sonrasında markanın resmi olarak duyurduğu yeni amblem, 2021 içinde bir üretim modelinde yerini alarak karşımıza çıkacak.

Amblemi 2021 Yılında Değişecek

Kia markası bizim alıştığımız amblemden çok daha farklı olan ve modern görünen Kia logosunda artık harfler birbirleri ile bağlantılı ve dairesel çerçeve olarak karşımıza çıkmayacak. Söylentilere bakılırsa bu detayı taşıyan ilk araç Ocak 2021 tarihinde bizlerle buluşacak.

Advertisement Advertisement